У Франківську на хакатоні переміг проект з покращення інфраструктури для людей з інвалідністю

Автор: Застава Максим

12 Гру, 2017 07:05

Поділитись публікацією
У Франківську на хакатоні переміг проект з покращення інфраструктури для людей з інвалідністю

В Івано-Франківську вдруге відбувся хакатон «Від Ідеї до Проекту». На нього запрошували усіх, хто хотів навчитися перетворювати свої ідеї у проекти, а проекти у реальність.


Для цього були запрошені спікери та ментори, які є фахівцями у різноманітних напрямках – від неформальної освіти до проектного менеджементу. Після надихаючих промов спікерів, ментори допомагали учасникам визначитися з метою проекту та підказували, як краще його реалізувати.

Назва цьогорічного хакатону “Від Ідеї до Проекту. Версія 2.0 День демократії”. Учасникам пропонували розробити проекти, які популяризуватимуть ідеї толерантності та міжкультурного різноманіття, протидію дискримінації і ксенофобії.

В результаті обговорень команди сконцентрувались на 6 проектах, які на їх думку є актуальними. Після презентацій і обговорень учасникам хакатону та менторам було запропоновано проголосувати за найкращий. Найбільше схвальних відгуків отримав проект – підвищення і покращення міської інфраструктури для маломобільних груп Івано-Франківська. Зокрема йшлося про людей, які змушені пересуватися на візках.

Як обіцяли організатори хакатону – ГО «Молодіжна організація «СТАН», команда-переможець отримала для старту проекту фінансування у розмірі 2,5 тисяч гривень.

Але найголовніше за словами усіх учасників, вони збагатилися досвідом, як можна реалізовувати проекти та отримали заряд активізму для подальшої діяльності.

Нагадаємо, що хакатон відбувся в межах “Івано-Франківської Інтеркультурної лабораторії пам’яті посла Стівенса”.

Цей проект реалізовується ГО «Молодіжна організація «Стан» за фінансової підтримки Корпусу Миру (Peace Corps) т Меморіального фонду посла Дж. Крістофера Стівенса, у партнерстві з ГО “EL&OL ” NGO та Мідлбурським Інститутом Міжнародного навчання в Монтере зі Сполучених Штатів Америки.