Франківці у соцмережах сперечаються про потворну добудову на Гарбарській

Автор: Застава Максим

25 Гру, 2017 10:15

Поділитись публікацією
Франківці у соцмережах сперечаються про потворну добудову на Гарбарській

У Фейсбук спільноті Франківські теревені з’явилося фото будинку із чудернацькою добудовою за адресою вул. Гербарська, 14.

Знімок оприлюднив учасник групи Олександр Гудима.

“А це взагалі законно?”, – підписав допис автор.

У коментарях між учасниками спільноти розпочалися дискусії.

“Так це ж совдепівський довгобуд, в середині 90-их він був законсервований, а в 99 році, будівельні роботи були відновлені, находиться в районі кооператора, біл старої промзони, а рядом було військове СТО, яке безжально стерли, і набудували багатоповерхівки, включаючи для церковних отців, і 9-ти поверховий довгобуд стоїть. Казали це мала бути обшага для швейної фабрики”, – розповів про будинок Андрей Григорчук.

“Це де така вілла? Я б уже краще побудувалась, аніж отаківо панти з сусідами мала, де тре бути тихо…..Дибілізм”, – із подивом питає Мар’яна Володимирівна.

“Шановні… якщо не знаєте ситуації, то нема чого розкидатися дурними коментарями! Всі сусіди з першого по четвертий поверх обговорили і узгодили план добудови. Отримали дозвіл від всіх інших сусідів у будинку! Все законно і легально! Документи є! Кого там хвилювало питання про квадратні метри… План квартир офіційно перероблено, внесені зміни і добудовані метри входять у площу кожної квартири (відповідно за них платять власники), тому іншим сусідам це нічого не коштує!
Не розумію ваших претензій??? Не маєте чим зайнятися? Чого вас хвилює чужий будинок?”, – обурюється Viktoriya Kozubash-Tanchynets.

“Якби в нас був би нормальний Архбудконтроль, то за такий самобуд, штраф мав би дорівнювати вартості цієї прибудови помножений на 10. І не кажіть, що сусіди згодні. Це дурна відмазка. Краще спитайте архітектора, що буде з цим будинком за років 10-15”, – пише Vasyl Kedyk.

“Дуже оригінально. Бажано щоб наші ахітектори в такий спосіб змінили зовнішній вигляд радянських “коробок”. Можливо доцільно організувати конкурс на ахітектурні пропозиції для туристичної привабливості нашого міста”, жартівливо пропонує Андрій Шелефонтюк.