У міській поліклініці №4 сучасний рентген-апарат замінив 40-річного “попередника” (ФОТО)

Автор: Застава Максим

04 Кві, 2018 15:05

Поділитись публікацією
У міській поліклініці №4 сучасний рентген-апарат замінив 40-річного “попередника” (ФОТО)

Міська поліклініка №4, що на вул. Вовчинецькій, поповнилась новим рентген-апаратом. До цього медичному закладу служило морально й технічно застаріле обладнання, адже його не міняли протягом 40 років.

Читайте також: Франківський військовий з дружиною всиновили двох дітей з Мелітополя, що лишились без батьків

Про це йдеться на публічній сторінці у Фейсбук очільника міста Руслана Марцінків.

“Якісна діагностика – це те, без чого годі уявити адекватне лікування. Тому потреба нового рентгену була чи не найбільш гострою для цієї поліклініки”, – каже Руслан Марцінків.

Нове обладнання працює в режимі онлайн. Знімок виводиться одразу на монітор лікарю. Якщо ж пацієнту потрібно забрати зображення з собою, він може записати його на накопичувач або роздрукувати.

“Рентген обладнано сухим принтером, тобто відпадає потреба окремої лабораторії, де працівник, як у сиву давнину, в сутінках проявляє знімки. Тепер увесь процес займає кілька хвилин!”, – розповідає міський голова.

Варто зауважити, що за останні кілька років у Франківську кардинально змінився підхід до медичної галузі. Якщо раніше лікарні, поліклініки фінансувались за залишковим принципом, то зараз це одне з пріоритетних завдань.

“Без відповідного обладнання та належних умов сучасна медицина – то лише слова. Ми працюємо, аби ці гарні слова стали реальністю в нашому місті”, – запевняє Марцінків.