В Івано-Франківську відкрили анотаційну дошку видатній дисидентці (ФОТО)

Автор: Застава Максим

22 Тра, 2018 20:05

Поділитись публікацією
В Івано-Франківську відкрили анотаційну дошку видатній дисидентці (ФОТО)

У вівторок, 22 травня в Івано-Франківську встановили 100-у анотаційну дошку в межах програми “Івано-Франківськ – місто героїв”. Присвячена вона видатній жінці, дисидентці, членкині Української гельсинської групи, борчині за незалежну Україну Оксані Попович.

Читайте також: Як педіатричне відділення на Стуса змінилося після капітального ремонту (ФОТО)

“Цю програму ми задумували не для рідних Героїв, хоча родина тішиться їй як ніхто. Перш за все ці дошки для того, аби зберегти пам’ять про видатних франківців у прийдешніх поколіннях. Я надзвичайно тішусь, коли бачу на відкритті дощок молодь, а особливо коли самі діти ініціюють встановлення. От приміром, дошку Оксані Попович встановили саме на звернення Малої академії наук”, – каже міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Також очільник міста анонсував видання “Івано-Франківськ – місто героїв”, де зібрані історії непересічних особистостей, яких вшанували в межах проекту.

Крім цього, в планах – організація квесту для учнів, який би вів їх місцями, де встановлено анотаційні дошки, щоб в ігровій формі ще ширше донести інформацію про видатних франківців.