На Снятинщині відбувся фольклорно-етнографічний фестиваль «Покутське яблуко» (ФОТО)

Автор: Зелінська Тетяна

24 Вер, 2018 17:48

Поділитись публікацією
На Снятинщині відбувся фольклорно-етнографічний фестиваль «Покутське яблуко» (ФОТО)
23 вересня у місті Снятині відбулись святкові урочистості з нагоди ювілейного V районного фольклорно-етнографічний фестивалю «Покутське яблуко», якого всі дуже чекали та відповідально готувалися.

Читайте також: Чотири "золота" і "бронзу" здобули франківські таеквондисти на турнірі в Італії (ФОТО)

Урочисто відкрили свято голова райдержадміністрації Богдан Свіщовський та голова районної ради Іван Угрин, які привітали гостей, творчі колективи та громади сіл із величною подією – фестивальним святом барвистої і самобутньої культури покутян.

На фестиваль завітали шановні гості – керівник апарату облдержадміністрації Роман Маланій, перший заступник голови обласної ради Василь Гладій, народні депутати України Юрій Соловей та Микола Княжицький, дві представницькі делегації з Картузького повіту Польщі та делегація з Бричанського району Молдови, науковці та митці краю.

Після урочистої частини господарі району Богдан Свіщовський та Іван Угрин розрізали яблучний пиріг, який є символом фестивалю та пригостили ним гостей свята, пише “Галка” з посиланням на Івано-Франківську ОДА.

Далі кожне село презентували окремі палатки, де столи, за задумом організаторів, були повні яблук різних сортів, вирощених у господарствах району. А ще багатіли виставкові столи домашньою випічкою, створеною за оригінальними автентичними та сучасними рецептами української кухні.

Представники влади та гості фестивалю радо брали участь у колоритних забавах та частуваннях, родзинкою фестивалю став факт об’єднання територіальних громад району в єдину працьовиту родину.

Всіх учасників фестивалю, а саме громади сіл, які брали участь, було нагороджено подяками районної державної адміністрації, районної ради та пам’ятними подарунками. Святкова атмосфера витала серед учасників дійства.