Зеленський наказав уряду робити реформи і придумати стандарти для написання новин

Автор: Вадим Войтик

09 Лис, 2019 20:17

Поділитись публікацією
Зеленський наказав уряду робити реформи і придумати стандарти для написання новин

Президент Володимир Зеленський підписав указ “Про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави”. Також уряд повинен до кінця 2019 року розробити та внести на розгляд Верховної Ради законопроєкт щодо врегулювання діяльності медіа в Україні, де передбачити, зокрема, стандарти новин.

Читайте також: Зеленський премією відзначив юну франківську дослідницю Діану Зазубик (ФОТО)

Зокрема, до кінця року Кабмін має вжити заходів щодо розробки, внесення на розгляд Верховної Ради та супроводу законопроєктів, які стосуватимуться таких питань:

  • створення умов для функціонування конкурентного ринку залізничних перевезень в Україні та покращення якості й доступності відповідних послуг;
  • функціонування внутрішнього водного транспорту;
  • управління відходами;
  • протидії незаконному видобутку бурштину;
  • погашення заборгованості на оптовому ринку електроенергії, що утворилася до 1 липня 2019 року;
  • лібералізація діяльності у сфері виробництва спирту етилового;
  • лібералізація трудових відносин і оновлення законодавства про працю.

Крім того, до 31 грудня 2019 року Кабміну доручено розробити та внести на розгляд Верховної Ради законопроєкт щодо врегулювання діяльності медіа в Україні, “передбачивши, зокрема, положення щодо вимог та стандартів новин”.

Також у законопроєкті мають бути передбачені механізми запобігання розповсюдженню недостовірної, викривленої інформації, її спростування, заборона фізичним та юридичним особам держави-агресора володіти або фінансувати медіа в Україні, а також посилення відповідальності за порушення законодавства про інформацію.