В обласній раді пояснили, чому Франківщині важливо мати пункт пропуску з Румунією

Автор: Зелінська Тетяна

13 Гру, 2019 11:47

Поділитись публікацією
В обласній раді пояснили, чому Франківщині важливо мати пункт пропуску з Румунією

Облрада просить у президента й уряду ініціювати відкриття пункту пропуску з Румунією в Івано-Франківській області.

Читайте також: Фундамент добрих відносин між державами: Прикарпаття та Опольське воєводство відзначили 20-річчя співпраці (ФОТО)

13 грудня на тридцять третій сесії обласної ради сьомого демократичного скликання розглянули питання “Про звернення обласної ради щодо необхідності відкриття пункту пропуску на українсько-румунському кордоні”.

Обласна рада звертається до президента України Володимира Зеленського, прем’єр-міністра та Верховної Ради стосовно необхідності відкриття пункту пропуску на кордоні з Румунією в районі населених пунктів Шибене (Верховинський район) та Поеніле-де-Суб-Мунте (повіт Марамуреш, Румунія), інформує “Галка”.

“Дане питання має стратегічне значення для розвитку області. Це стане передумовою для відкриття трьох гірськолижних курортів із розрахунковою вартістю інвестицій 329 мільйонів гривень. У свою чергу це сприятиме збільшенню туристів на Прикарпатті. Очікується створення близько 10 тисяч робочих місць”, – пояснив перший заступник голови облради Василь Гладій.

Також передбачено будівництво дороги до пункту пропуску на українсько-румунському кордоні Шибене Верховинського району. За попередніми розрахунками, вартість будівництва складає більше одинго мільярда гривень. В обласній раді планують на це залучити кошти з державного бюджету – ресурсів місцевого не вистачить.

За дане звернення проголосували 68 депутатів.

Теги: