“Теплокомуненерго” поділилося передовим досвідом з всеукраїнською делегацією комунальників

Автор: Людмила Баран

19 Лют, 2015 21:59

Поділитись публікацією
“Теплокомуненерго” поділилося передовим досвідом з всеукраїнською делегацією комунальників

На Прикарпатті 10-15 лютого відбувалася конференція  провідних спеціалістів, керівників підприємств ЖКГ з цілої України. Учасникам заходу свої досягнення продемонструвало ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго».

Як повідомляють у прес-службі підприємства, місцем проведення Конференціїне випадково було обрано Прикарпаття. Оскільки, в нашому краї послідовно впроваджуються передові європейські енергозберігаючі технології.

На котельних ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» встановлюється новітнє обладнання з підвищеним коефіцієнтом корисної дії, здійснюється співпраця і починають впроваджуватися Проекти з енергоефективних заходів спільно із Північною Екологічною Фінансовою Корпорацією (NEFCO), Європейським Банком Реконструкції і Розвитку (ЄБРР).

Щороку до ладу вступають котельні, які використовують біопаливо, деревину, що дало можливість зменшити споживання імпортного природного газу на 223 тисячі м3 на суму 446 тисяч гривень. У планах підприємства є введення в експлуатацію впродовж нинішнього 2015 року ще чотирьох котелень на біопаливі.

Конгераційними установками додатково виробляється електрична енергія, яка лише за минулий 2014 рік сягнула 9 мільйонів 238 тисяч Квт на суму 2,8 мільйонів гривень.

Колеги з Житомира, Кам’янець-Подільського, Хмельницького, Тернополя, Чернівців, Білої Церкви, Черкас Львова 13 лютого відвідали “Теплокомуненерго”, аби ознайомитися з його роботою.

Гостям показали сучасні котельні, що нині працюють в обласному центрі, використовуючи відходи деревини та на деревинних палетах, де застосовуються високоефективні блочні пальники італійської фірми «RIELLO», тощо.