“Ніхто не може звинуватити мене в тому, що я українофоб”, — Олег Марусяк розповів про роботу в Раді

Автор: Костинюк Олександр

29 Жов, 2021 10:34

Поділитись публікацією
“Ніхто не може звинуватити мене в тому, що я українофоб”, — Олег Марусяк розповів про роботу в Раді

Народний депутат України, член фракції «Слуга народу» Олег Марусяк розповів у ефірі обласного телебачення «Галичина» про роботу у Верховній Раді України.

Читайте також: Парламент відсторонив Разумкова від ведення сесії на два дні. Як голосували прикарпатські нардепи

Як відомо, нардеп підтримав законопроєкт 3717 “Про внесення змін до закону України про вищу освіту щодо врегулювання освітньої діяльності у сфері вищої освіти для іноземних громадян та осіб без громадянства”. У результаті у ЗМІ його оголосили русифікатором, повідомляє пресслужба нардепа, пишуть “Вікна”.

Олег Марусяк каже, що зробив це свідомо.

“Це гостре питання. Тут, на Івано-Франківщині воно дуже чутливе. Але ніхто не може звинуватити мене в тому, що я українофоб або я не є проукраїнським. Я проголосував свідомо. Йшлося не про російську мову, а про те, що викладання у вишах може відбуватися на різних мовах. Там є іспанська, англійська, румунська тощо. Я тоді не думав про меншини, а відносився до цього демократично. Але в ЗМІ це подалося так, ніби я підтримав російську мову”, — розповів Олег Марусяк.

Загалом, якщо говорити про стосунки з Росією, то, на думку депутата, Україна не повинна йти на поступки.

“Все виглядає так, що ми гуртуємося, наші дипломати працюють дуже якісно, нас поважають за новий підхід. Я надзвичайно підтримую цей напрямок, люди бачать нас за кордоном не як тих, які просять, а тих, які живуть міжнародним життям. Ми хочемо тільки правди і не хочемо на своїй території агресора. Всі перемовини з владою РФ стоять на місці. А ми, в свою чергу, закочуємо рукави і йдемо працювати, піднімаємо свою економіку і сподіваємося, що на тих територіях українофобські настрої будуть зменшуватися”, — переконаний нардеп.

Так, росіяни мають різні інструменти, зокрема енергетичні, і в українців є багато тривог щодо того, як ми переживемо зиму. Олег Марусяк запевняє, що енергетичну кризу будемо переживати всі разом і це треба донести до людей.

“Якщо ми не можемо на щось вплинути, то просто стаємо і працюємо. Я більш ніж впевнений, що уряд і наша фракція буде шукати різні виходи з цієї ситуації. Очевидно, що треба піднімати добробут і фінансове забезпечення людей так, щоб вони могли справлятися з цим. Це не є прямі компенсації за те, що вони потратять на енергоресурси. Усі мають шукати вихід, але найбільше мають працювати дипломати”, — переконаний нардеп.

Під час ефіру говорили і про бюджет на наступний рік. Оскільки Олег Марусяк є членом профільного комітету, який працює над цим питанням. За словами депутата, більша половина фракції переконана, що на прикладі “Великого будівництва” люди побачили, що дороги будуються. І на прикладі цієї програми потрібно видавати кошти на енергозбереження, спрощувати усі механізми, щоб люди могли використати ці гроші.

“Загалом, бюджет зараз збалансований. Я вже говорив, що розбалансувати його дуже просто. Але вважаю, що треба розвивати економіку у вигляді індустріальних парків, нових виробництв, щоб підняти валовий продукт і ми почали більше заробляти. Тоді будуть кошти для вирішення додаткових питань”, — підсумував Олег Марусяк.

Теги: