Після децентралізації бюджетні кошти мають залишатися в Івано-Франківську

Автор: Людмила Баран

01 Чер, 2014 12:04

Поділитись публікацією
Після децентралізації бюджетні кошти мають залишатися в Івано-Франківську

Лише 115 млн гривень з 947 мільйонів бюджету міста йдуть на вирішення місцевих завдань, таких, як ремонт доріг.

Читайте також: Мерія хоче передати п’ять тонн гречки у школи та дитячі садки Франківська

Про це розповів секретар міської ради Микола Вітенко 28 травня під час круглого столу про зміни до Конституції.

“Децентралізація має три складові: фінансові питання,відповідність повноважень, встановлення правил гри на державному рівні”, – зазначив Микола Вітенко.

За його словами, 1, 5 млрд гривень йде з міста в державну казну. При цьому, із державного бюджету на  місто виділяють 947 мільйонів. З них  832 млн – загальний фонд, з якого виплачують зарплати працівникам бюджетної сфери і  забезпечують розвиток культури.

115 млн гривень – сума якою оперує місто. Ці кошти призначені для підтримки житлового фонду, споруд навчальних закладів та інших державних установ. З цієї суми також йдуть видатки на ремонт доріг. Оскільки з державного бюджету ці кошти не завжди вчасно надходять, то місто має кредитні заборгованості з оплати послуг.

“Територіальна громада зацікавлена, щоб ці кошти поступали безперервно, щоб вони розподілялися автоматично, наприклад, з банку, який обслуговує місто, а не з державної казни. Складно з цієї суми оплачувати всі потреби, коли тільки на ремонт Набережної потрібно 50 мільйонів”, — сказав секретар міської ради Микола Вітенко.