Куточок єднання: у Франківську запрацював хаб “Я – Херсон” (ФОТО)

Автор: Зелінська Тетяна

05 Вер, 2022 10:52

Поділитись публікацією
Куточок єднання: у Франківську запрацював хаб “Я – Херсон” (ФОТО)

Пʼятого вересня в Івано-Франківську відкрили хаб “Я – Херсон”. Такий вже працює та допомагає людям у Запоріжжі.

Голова Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук розповіла, що від початку повномасштабного вторгнення Прикарпаття прихистило близько 6 000 жителів Херсонщини. Також вона додала, що в області тривають роботи по облаштуванню житла для переселенців з різних куточків України.

“Дуже важливо, що сьогодні ми маємо можливість відкрити хаб — це буде куточок єднання, де можна буде отримати допомогу. Наші мобільні бригади будуть постійно долучатися, аби якнайшвидше вирішувати найпроблемніші питання. Це питання і працевлаштування, адже багато релокованих підприємств. Це і питання влаштування дітей у садочки, це питання отримання гуманітарної допомоги, це питання отримання соціальних допомог”, – говорить очільниця області.

Головою Херсонської облдержадміністрації Ярослав Янушевич поділився, що центри “Я – Херсон” планують відкрити у різних містах України, інформує “Галка”.

“Ми зобовʼязані допомагати людям у розвʼязані соціальних та побутових проблем. Люди повинні розуміти куди вони їдуть. Коли ми опитували херсонців, то вони казали, що хочуть знати, як виїхати, де вони зможуть жити, де працювати, куди діти підуть на навчання, чим може допомогти держава. Саме тому важливо створювати такі хаби”, – каже Янушевич.

У хабі також будуть допомагати релокувати бізнес, що працював на Херсонщині. Поруч з цим близько сотні херсонців, які вже евакуювалися до Франківська, шукають роботу, щоб не жити на грошову допомогу від держави.

“У міста та області є ресурси та резерви, щоб херсонці саме Франківщину вважали другою домівкою”,  – ділиться голова благодійної організації “Херсон нескорений” Володимир Клюцевський.

Хаб знаходиться на вулиці Січових Стрільців, 13 (4 поверх, каб, 9, поруч зі ЦНАПом).