Апеляційний суд залишив без змін вирок мотоциклісту, який минулоріч на смерть збив дитину у Калуші

Автор: Борис Марія

28 Гру, 2022 19:29

Поділитись публікацією
Апеляційний суд залишив без змін вирок мотоциклісту, який минулоріч на смерть збив дитину у Калуші

Івано-Франківський апеляційний суд залишив без змін вирок Калуського суду неповнолітньому мотоциклісту, який у 2021 на смерть збив дитину у Калуші.

Як раніше повідомляла Галка, 13 серпня Калуський суд виніс вирок неповнолітньому, неповнолітнього, який у жовтні 2021 збив на смерть дитину. Суд визнав хлопця винним у вчиненні кримінального правопорушення та призначив йому покарання із застосуванням ст. 69 КК України у вигляді 1 року 6 місяців позбавлення волі. Також суд позбавив його права керування транспортними засобами строком на 2 роки.

Втім, мама загиблої дівчинки подала апеляцію, бо вважає призначене Калуським судом покарання занадто м’яким. Жінка просила для винуватця три роки тюрми.

Так, 26 грудня 2022 колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Івано-Франківського апеляційного суду розглянула апеляційні скарги потерпілої, а також захисника обвинуваченого на вирок Калуського міськрайонного суду та залишила попередній вирок без змін.

“Захисник обвинуваченого не оспорював вину обвинуваченого, але просив змінити вирок в частині призначеного покарання, звільнивши його від відбування покарання з випробуванням. В свою чергу прокурор вважає вирок законним й обґрунтованим, покарання для неповнолітнього обвинуваченого – справедливим. З’ясувавши обставини справи, колегія суддів вважає, що апеляційні скарги захисника обвинуваченого та потерпілої задоволенню не підлягають. Оскаржений вирок в частині покарання неповнолітнього мотоцикліста є справедливим та відповідає вимогам закону, адже покарання має на меті не тільки кару, але й виправлення засудженого. Таким чином апеляційний суд прийшов до переконання про залишення поданих апеляцій без задоволення, вирок суду першої інстанції – без змін”, – повідомили у пресслужбі апеляційного суду.