Прикарпатцю, який обікрав кіоск на колесах, дали понад три роки в’язниці

Автор: Костинюк Олександр

01 Бер, 2023 09:34

Поділитись публікацією
Прикарпатцю, який обікрав кіоск на колесах, дали понад три роки в’язниці

Коломийський міськрайонний суд виніс вирок двом молодикам, які здійснили крадіжку з торгової точки на колесах.

16 травня 2022 року близько 02:00 студент ПТУ, будучи засудженим вироком від 07.05.2021 року за ч.3 ст.185 КК України, під час встановленого цим вироком іспитового строку, за попередньою змовою з учнем ліцею проникли в автомобіль, який знаходився на території парку та був торговою точкою, з якої здійснював підприємницьку діяльність потерпілий.

Обвинувачені вкрали вживане комп’ютерне обладнання, а також продукти харчування (вершки в аерозолі, шоколадні батончики). Загальна вартість вкраденого становить близько 2700 гривень.

Про це пише “Галка” з посиланням на “Галичину”.

Після вчинення злочину обвинувачені втекли та частиною викраденого майна розпорядилися на власний розсуд.

Допитані в судовому засіданні обвинувачені свою провину у вчиненні інкримінованого злочинів визнали повністю та підтвердили обставини його вчинення, вказані в обвинувальному акті. Молодики у вчиненому щиро розкаюються, просили їх суворо не карати, та призначити покарання, не пов`язані із позбавленням чи обмеженням волі.

Студент ПТУ був визнаний винним і отримав три роки і два місяці позбавлення волі. Суд частково приєднав до призначеного покарання невідбуте покарання від 2021 року.

Школяра також визнали винним – він отримав покарання у вигляді арешту на строк 45 діб. Однак, був звільнений від відбування призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком один рік.

На вирок може бути подана апеляція до Івано-Франківського апеляційного суду через Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області протягом тридцяти днів з часу його проголошення.