Сили оборони за добу відбили 53 атаки росіян на чотирьох напрямках — Генштаб ЗСУ

Автор: Зелінська Тетяна

22 Кві, 2023 08:20

Поділитись публікацією
Сили оборони за добу відбили 53 атаки росіян на чотирьох напрямках — Генштаб ЗСУ

Основні зусилля окупанти зосереджують на веденні наступу на Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. Минулої доби, 21 квітня, українські бійці відбили там 53 атаки росіян. В епіцентрі бойових дій залишається Бахмут.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України, інформує “Галка” з посиланням на “Громадське”.

Протягом минулої доби окупанти завдали 3 ракетних, 30 авіаційних ударів та здійснили 50 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 5 ударів по районах зосередження окупантів, а підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 2 райони зосередження живої сили, зенітно-ракетний комплекс та ще 2 важливих військових об’єкти противника.

Ситуація за напрямками

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без значних змін. Визначені підрозділи збройних сил Білорусі продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах. На території країни продовжують перебувати деякі підрозділи територіальних військ ЗС рф.

На Сіверському та Слобожанському напрямках окупанти продовжують утримувати у прикордонних з Україною районах Брянської, Курської та Бєлгородської областей певну кількість своїх військ.

Протягом минулої доби ворог здійснив обстріли населених пунктів Леонівка і Грем’яч Чернігівської області; Шалигине, Волфине і Кіндратівка – Сумської, а також Гоптівка та Вовчанські Хутори на Харківщині.

На Куп’янському напрямку протягом доби росіяни здійснили спробу покращити тактичне положення, провели штурм неподалік населеного пункту Лиман Перший — успіху не мали. Ворожих обстрілів зазнали Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Котлярівка та Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку противник вів безрезультатний наступ у напрямку Білогорівки. Артилерійських обстрілів зазнали Стельмахівка, Макіївка, Невське, Діброва і Білогорівка Луганської області та Іванівка, Верхньокам’янське, Спірне і Званівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку тривають запеклі бої за місто Бахмут. Поблизу Григорівки та Богданівки противник вів безрезультатний наступ.

Від ворожих обстрілів постраждали Роздолівка, Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Олександро-Шультине, Біла Гора, Диліївка, Залізне, Північне, Південне та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник вів наступ у районах Новокалинового, Степового, Первомайського та Невельського — успіху не мав. росіяни здійснили обстріли населених пунктів Новокалинове, Степове, Авдіївка, Тоненьке, Первомайське, Невельське Донецької області та низки інших.

На Мар’їнському напрямку протягом минулої доби ЗСУ відбили атаки окупантів у районі Мар’їнки. Ворожих обстрілів знову зазнали Красногорівка, Мар’їнка, Побєда та Новомихайлівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку минулої доби росіяни вели безрезультатний наступ у районі Вугледару. Обстріляли також Пречистівку, Новоукраїнку, Золоту Ниву, Велику Новосілку Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує оборонятися. Протягом минулої доби здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів.

Серед них — Ольгівське, Павлівка, Малинівка, Гуляйполе, Гуляйпільське, Оріхів, Новоданилівка та Новоандріївка Запорізької області, а також Антонівка Херсонської області та місто Херсон.