Франківські нацгвардійці отримали почесні нагороди “Людина року 2023” (ФОТО)

Автор: Соня Грейда

03 Лип, 2023 17:44

Поділитись публікацією
Франківські нацгвардійці отримали почесні нагороди “Людина року 2023” (ФОТО)

Франківські нацгвардійці отримали почесні нагороди «Людина року 2023» під час заходу «Коло друзів» в Франківську. Ця нагорода є визнанням мужності, відваги та самовідданості героїв, які стійко боронять нашу державу від самого початку, пише Франківська ОВА.

Інформує Галка з посиланням на Франківську ОВА.

Один із нагороджених – молодший сержант Василь Голіней, який з 2014 року служив у Нацгвардії в батальйоні “Донбас”, а з початку повномасштабного вторгнення у 50 полку імені полковника Семена Височана. Василь пережив два поранення, перше з яких отримав ще у 2014 році в Іловайську. Зараз він проходить реабілітацію.

“Справжня сила нашої країни полягає в її об’єднанні. Ваша підтримка — це не лише матеріальна допомога, але й величезна моральна. Знаючи, що моє місто стоїть пліч-о-пліч зі мною, я отримую додаткову мотивацію і силу для подолання труднощів. Дуже важливо знати, що навколо є люди, які піклуються про нас… Ви даєте нам надію на краще майбутнє і показуєте, що наші жертви не будуть марними”, – ділиться Василь.

Також серед нагороджених – майор Олексій Кашмар, який не перший місяць знищує російські окупаційні війська на Луганському напрямку. Оскільки зараз майор знаходиться на передовій, то нагороду за Олексія отримав командир франківського підрозділу Нацгвардії.

Одна з нагород дісталася капелану отцю Роману Кострабію, який підтримує духовно та морально воїнів свого підрозділу. Отець Роман провів вже понад 15 виїздів на передову. Його присутність і молитви надають сили та надії воїнам, пише ОВА.