Сплять на тілах росіян: Ліберови показали, як бійці “десятки” контрнаступають (ФОТО)

Автор: Жанна Головенко

05 Лип, 2023 09:56

Поділитись публікацією
Сплять на тілах росіян: Ліберови показали, як бійці “десятки” контрнаступають (ФОТО)

Під час штурму бійці 10 окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс» відбили частинну окупованих територій під Бахмутом. Через рясні обстріли воїнам доводиться спати в бліндажах росіян, де ті залишили заміновані тіла своїх солдатів.  

Про це пише Галка з посиланням на сторінку фотографів Ліберових в Instagram.

Бліндаж на першому фото хлопці відбили під час штурму. Викопати новий вони не можуть через щільні обстріли:

“Здавалося б звичайна ситуація, от тільки військовий на фото сидить не на кариматі. Там тіла. Під цими білими пакетами — ворожі тіла”.

Винести тіла неможливо — вони заміновані. Залишити позиції також не можна, адже росіяни поряд і одразу ж підуть назад. Цей бліндаж — єдине укриття на декілька сот метрів. Тому вони сидять на цих тілах, сплять на цих тілах.

—”Вам не страшно? Раптом здетонують…”
— “Тут все детонує”.

 

“Спека 35 градусів. Важко дихати. Амуніція давить. Сморід страшенний. Не тільки в цьому бліндажі. Вся побита посадка повна тілами та частинами тіл, що розлагаються. Усюди мухи. Безліч мух“, — описує фотограф. 

Далі були ворожі обстріли з міномета. Приліт на фото поранив одного з військових, що  супроводжував фотографів:

“Ми розділені на декілька груп і не знаємо цього. Але знаємо, що треба бігти. І ми біжимо, не дивлячись, куди і на що наступають ноги…”, — йдеться у дописі. 

“Дізнаємось про поранення хлопця, тільки як забігаємо в той самий бліндаж. Укритись більше немає де. Ми сідаємо на тіла. Ми сидимо так с півгодини, поки не стихне обстріл. Просто на трупах”.

“Хлопці поливають себе водою через люту спеку. Нервово курять. Хлопець, якого поранено — вже в безпеці, поранення не важке. Разом видихаємо. Але все, про що можемо думати в цей момент — це запах, спека, і страшне, огидне відчуття тепла і мʼякості від наших «сидінь». Військовий, що весь час прикриває обличчя від запаху, дивиться нам в душу і каже: покажіть їм. Так виглядає війна”.