Банківські шахраї поцупили у франківця 52 тисячі гривень

Автор: Жанна Головенко

05 Лип, 2023 16:49

Поділитись публікацією
Банківські шахраї поцупили у франківця 52 тисячі гривень

Аферисти представилися працівниками банку, сказали франківцю, що його карту зламали й самі вкрали всі його заощадження. Є й інша схема: шахраї спочатку пропонують  фінансову допомогу, а отримавши банківські дані, — спустошують карти.  

Пише Голос-Інфо з посиланням на Поліцію Івано-Франківської області.

Чоловік повідомив поліції, до нього зателефонували, що з його рахунку намагаються викрасти гроші. Щоб цього не сталося, необхідно здійснити перерахунок коштів на картку, яку вказав шахрай.

Чоловік так і зробив та втратив понад 52 тисячі гривень.

Також на Франківщині працює інша шахрайська схема. Аферисти пропонують фінансову допомогу, а тоді викрадають гроші, людей, які до них звернулися. 

Наприклад, нещодавно мешканці Коломийщини надійшло смс-повідомлення про оформлення матеріальної допомоги. Аби отримати гроші жінка перейшла за посиланням, ввела дані своєї картки, опісля, з її електронного гаманця зникли понад 25 тисяч гривень.

Ось основні поради, як не стати жертвою шахраїв в інтернеті:
  • Не надавати особисті дані на незнайомих сайтах. Паспортні й платіжні дані, телефон, логін і пароль в інтернеті надавати тільки в разі 100% впевненості, що перебуваєте на офіційних сайтах.
  • Не робити великих передоплат при покупці в інтернет-магазині. Краще використовувати спосіб покупки – післяплата. Тоді можна отримати товар, оглянути його і після цього оплатити.
  • Не користуватися підозрілими сервісами або пропозиціями інших людей. Люди або сервіси, що пропонують швидкий заробіток або допомогу в рішенні кредитних труднощів часто виявляються шахраями.
  • Не переходити за невідомими посиланнями, які обіцяють виплату матеріальної допомоги.