Телефонні шахраї виманили у калушан 22 тисячі гривень

Автор: Жанна Головенко

19 Лип, 2023 15:43

Поділитись публікацією
Телефонні шахраї виманили у калушан 22 тисячі гривень

Соціальні виплати та банківські шахраї: калушани продовжують довіряти аферистам в мережі.

Пише Галка з посиланням на Поліцію Калущини

Гроші зникають з рахунків громадян після того, як вони переходять за невідомими посиланнями та повідомляють конфіденційні дані банківських карток аферистам.
 
За допомогою до калуських поліціянтів звернулась місцева мешканка. Як з’ясувалося, до жінки зателефонував нібито банківський працівник і сказав, що її карту намагаюсь зламати. Жінка повідомила свої банківські дані й з її карти зникло 14 тисяч гривень. 
 
До іншої калушанки надійшло смс-повідомлення про отримання фінансової допомоги від держави. Для отримання допомоги вона перейшла за посиланням, вказала свій номер телефону та пароль входу в мобільний додаток банку, опісля з її рахунку списали понад 8 тисяч гривень. 
 
Основні поради, як не стати жертвою шахраїв в інтернеті:
  • Не надавати особисті дані на незнайомих сайтах. Паспортні та платіжні дані, телефон, логін і пароль в інтернеті надавати тільки в разі 100% впевненості, що перебуваєте на офіційних сайтах.
  • Не користуватися підозрілими сервісами або пропозиціями інших людей. Люди або сервіси, що пропонують швидкий заробіток або допомогу в рішенні кредитних труднощів часто виявляються шахраями.
  • Не переходити за невідомими посиланнями, які обіцяють виплату матеріальної допомоги.