Бойовому льотчику, Герою України з Прикарпаття Олександрові Кукурбі відкрили пам’ятник на Дніпропетровщині (ФОТО)

Автор: Андрій Макітра

09 Сер, 2023 18:22

Поділитись публікацією
Бойовому льотчику, Герою України з Прикарпаття Олександрові Кукурбі відкрили пам’ятник на Дніпропетровщині (ФОТО)

8 серпня поблизу села Андронівка на Дніпропетровщині відкрили пам’ятник на місці загибелі Героя України майора Олександра Кукурби, уродженця села Верхній Вербіж на Прикарпатті.

Про це пише “Галка” з посиланням на 299 бригаду тактичної авіації імені генерал-лейтенанта Василя Нікіфорова.

“Олександр здійснив свій останній зліт 26 липня 2022 року і з тих пір це місце завжди було встелено квітами, які сюди приносили громадяни на знак вічної вдячності і пошани. Тепер пам’ять про Олександра втілена у граніті – суворому, як війна і міцному, як дух бойового льотчика…”, – пишуть побратими Героя.

Олександр Кукурба – військовослужбовець, Герой України, мав звання майора, був начальником розвідки штабу 299-ої бригади тактичної авіації Збройних сил України.

Нагороди Олександра Кукурби:

  • звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка» (14 квітня 2022) — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.
  • орден Богдана Хмельницького II ст. (6 липня 2022) — за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.
  • орден Богдана Хмельницького III ст. (22 березня 2022) — за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Як раніше писала “Галка”: “Можливо, він став би першим двічі Героєм України, – побратими про загиблого пілота Олександра Кукурбу (ФОТО)”.

Читайте також: Прикарпатський ліцей матиме ім’я Героя України Олександра Кукурби