Керували наркотрафіком зі слідчого ізолятора: у Франківську викрили злочинну групу (ФОТО)

Автор: Андрій Макітра

22 Сер, 2023 12:15

Поділитись публікацією
Керували наркотрафіком зі слідчого ізолятора: у Франківську викрили злочинну групу (ФОТО)

Організатори злочинної групи, які перебувають у СІЗО, за допомогою спільників на волі, постачали на територію установи наркотики, які розповсюджували серед арештованих.

Про це пише “Галка” з посиланням на Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

“Організував канал постачання наркотичних засобів до виправної установи 38-річний так званий «смотрящий за общаком». Як спільників залучив засуджених і осіб, які перебували на волі. Більшість членів угруповання вже були засуджені за зберігання та розповсюдження наркотиків, а також майнові злочини.

Виконавці на волі відповідали за придбання та доставку наркотичних засобів. Вони маскували наркотики у товарах загального вжитку та приносили до СІЗО у вигляді передач засудженим. Після отримання пакунків члени угруповання розповсюджували заборонені речовини серед утриманців виправної установи.

Протягом квітня-липня цього року правоохоронці задокументували 7 епізодів передачі наркотичних засобів до слідчого ізолятора, зокрема у мандаринах. Після проведення експертизи встановлено, що у продуктах харчування виявлено заборонену речовину — бупренорфін, що викликає опіоїдну залежність.”, – повідомляють у департаменті.

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури про підозру повідомлено чотирьом учасникам злочинної групи (ч. 3 ст. 307 КК України\ Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Довідково: Їм загрожує позбавленням волі на строк від дев’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.