10 порад про те, як забезпечити ефективну роботу та довге життя вашої вантажівки

Автор: Жанна Головенко

30 Гру, 2023 12:47

Поділитись публікацією
10 порад про те, як забезпечити ефективну роботу та довге життя вашої вантажівки

Питання про те, як продовжити термін служби автомобіля майже невичерпне. Але, мабуть, найвірнішими рекомендаціями залишаються поради дотримуватися рекомендованих правил експлуатації та забезпечити своєчасне ефективне обслуговування автомобіля.

І якщо питання експлуатації – окрема велика тема, то десь із десяток рекомендацій щодо обслуговування ми можемо дати прямо тут, у цій невеликій статті. Відповіді на ці питання існують давно, і вони прості та зрозумілі. Давайте просто згадаємо та перерахуємо їх. Отже, десять порад щодо продовження терміну служби вашого вантажного автомобіля. Прямо тут і зараз.

Не будемо втрачати час! Погнали!

Головна рекомендація: регулярне обслуговування має сприйматися як частина рутини. Зробіть його однією із запланованих, ключових складових ваших регулярних витрат. Це позбавить вас серйозніших проблем у майбутньому і забезпечить працездатність вашої вантажівки. Вклавши час та кошти у технічне обслуговування, ви заощадите час та кошти згодом. Мало того, це рішення несе із собою і вигоду, і вашу безпеку, так би мовити, “в одному пакеті послуг”!

Далі про наступні поради трохи детальніше:

  1. Знайте ваше авто. Дотримуйтесь рекомендацій щодо технічного обслуговування з посібника користувача.
  2. Регулярно перевіряйте та своєчасно замінюйте моторну оливу. Це є ключовою умовою продовження життя вашого транспортного засобу.
  3. Перевірка рівня рідин – обов’язкова процедура для забезпечення роботи вашої вантажівки. Слідкуйте за рівнями моторної оливи, охолоджуючої рідини, трансмісійної та гальмівної рідини, омивача скла.
  4. Підтримуйте потрібний тиск у шинах. Це не лише продовжить термін служби шин, а й зменшить витрати пального.
  5. Слідкуйте за станом шин. Не забувайте про балансування.
  6. Регулярно чистіть радіатор, щоби продовжити термін служби двигуна.
  7. Не перевантажуйте автомобіль, це може скоротити його термін служби та збільшити зношування.
  8. Перевіряйте роботу всіх освітлювальних приладів, що зовні, що всередині вантажівки. Це є ключовим моментом для оперативної реакції на зміни. Взагалі, дбайте про систему освітлення. Регулярне обслуговування може запобігти справді серйозним проблемам. Ви маєте добре бачити дорогу, ви маєте добре бачити показники приладів, вас має бути добре видно іншим учасникам руху. Часто це навіть не питання довговічності, а питання життя та смерті.
  9. Не забувайте, що сучасні інтернет-магазини пропонують широкий вибір комплектуючих для освітлення і не тільки.
  10. Дрібниць немає! Сучасні вантажівки складаються з безлічі частин, і кожна з них впливає на роботу машини по-своєму. Досвідчений власник вміє вибирати пріоритети, але не забуває і про дрібниці. Від двірників до аптечки – всі деталі та частини екіпірування мають своє значення, включаючи зовнішній вигляд вашого автомобіля, важливий для створення правильного враження про вас чи вашу компанію. Інтернет-магазини пропонують велику різноманітність товарів, але вибирайте з розумом. Пам’ятайте про пріоритети та якість товарів.

Про користь грамотних витрат (або, “про що це все було”)

Як показує статистика, витрати на паливо, ремонт та шини – основні витрати сучасних транспортних компаній. Правильні та регулярні вкладення в обслуговування допоможуть знизити витрати на ремонт та збільшити термін служби вашої вантажівки, а значить це саме той дещо парадоксальний випадок, коли саме регулярні грамотні витрати (а не тотальна економія на всьому) призводять до більшої економії в цілому.

Джерело — https://trucker-boss.com

ПРОМО