Виконання переобладнання чи перепланування житла більше не потребує погоджень з боку виконкому

Автор: Вадим Войтик

22 Кві, 2015 09:30

Поділитись публікацією
Виконання переобладнання чи перепланування житла більше не потребує погоджень з боку виконкому

Виконання робіт з переобладнання та перепланування жилого будинку і жилого приміщення, які не передбачають втручання в несучі конструкції та/або інженерні системи загального користування, не потребують отримання документів, що дають право на їх виконання.

Після завершення зазначених робіт введення об’єкта в експлуатацію не потребується. Про це йдеться у зміні до деяких законодавчих актів щодо дерегуляції, котрі були ухвалені парламентом в лютому поточного року.

Водночас виконання згаданих робіт, внаслідок яких змінюється площа, кількість чи склад приміщень у будинках державного чи громадського житлового фонду, допускається за письмовою згодою наймодавця (орендодавця), якщо інше не передбачено договором найму (оренди).

Тобто, якщо будинок або квартира перебуває у власності громадянина або якщо її орендують у приватного власника, то відтепер є право здійснити будь яке перепланування без будь яких погоджень з будь якими державними, чи то комунальними органами або установами. Звісно, якщо такі зміни не стосуються несучих конструкцій будинку або квартири.

Однак, якщо ця квартира (будинок) належить державі або є комунальною власністю, або власністю державних чи комунальних підприємств (не приватизована), то на таке переобладнання потрібно дозвіл уповноваженого наймодавця – того з ким укладено договір оренди житла.