В яку літню школу записати дитину у Франківській громаді (КОНТАКТИ)

Автор: Жанна Головенко

29 Тра, 2024 13:15

Поділитись публікацією
В яку літню школу записати дитину у Франківській громаді (КОНТАКТИ)

Спорт, мистецтво, патріотичне виховання, краєзнавство, танці, блогерство, екскурсії, майстеркласи та багато цікавого – програма літніх шкіл цьогоріч обіцяє бути ще більш насиченою. І це зовсім не мозковий штурм, а навпаки – можливість перезавантажитися, здобути цікаві знання, вміння, а ще – нові знайомства і позитивні враження.

Про це пише “Галка” з посиланням на пресслужбу міського голови. 

Зберігайте «літній прайс» для своїх учнів і гайда на власні канікули завдяки Департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради. Всі активності безплатні та відбуватимуться щодня у будні з 10.00 до 14.00 год. Куди піти і як відпочити дитині на канікулах, читайте далі. 

«Бандерівський вишкіл»

Школа – це маленький тест-драйв дорослого життя. Формуючи в ній сучасне суспільство, що базується на цінностях, ми вчимо дітей механізмів, що працюють у державі. Літня школа патріотизму «Україна це я! Україна це ти!» не де інде, як на базі Центру патріотичного виховання учнівської молоді ім.С.Бандери обіцяє справжній бандерівський вишкіл. Екскурсійні мандрівки історичними локаціями міста, знайомства з історичною правдою про провідників національно-визвольного руху, презентації революційного шляху Героїв України і це ще не весь перелік. Хтозна, може саме тут у комусь з вихованців відкриється майбутній провідник та ідеолог.

Контакти для запису: (050)5808003

Серпневий бум!

Серпень буде по-справжньому гарячим. Неможливо всидіти в «Академії дозвілля» на базі Центру дозвілля дітей та юнацтва за місцем проживання. Тут знають, як відірвати від гаджетів: спорт для дітей, танцювальні флешмоби та майстеркласи ігромайстрів. Їхати до міста не потрібно, бо в кожному населеному пункті та мікрорайоні нашої громади функціонуватимуть гуртки. Руханки роблять діток комунікабельними і розкутими, прищеплюють товариськість і, неабияк, заряджають енергією. На прикладі казкових героїв ігромайстри під час майстер-класів розповідають, як бути здоровими, красивими і сильними. Неабиякою популярністю користується флешмоб-челедж «Сонячному літу усміхаються діти». Це цикл розважальних програм, які регулярно проводяться поблизу клубів центру. Нагадуємо, що «Літня школа» працюватиме тут тільки у серпні.

Контакти для запису: (0734)752873

З природою на «ти» у школі «Еко-бум»

Якщо ваше чадо полюбляє милуватися розмаїттям квітів, стежити за заклопотаними мурашками, прислухатися про що дзижчать бджілки і шумить травичка на вітрі, то його найкраще літо – відвідати гуртки Міської дитячої екологічної станції. Екскурсії та еко майстеркласи на природі, інтерактивні прогулянки, екологічні вікторини на знання рослин і тварин, що зростають та знаходяться на території екостанції розкриють багатогранну палітру флори. Окремою родзинкою для гуртківців стане дендрарій. Єднання з природою, цікаві легенди про походження назв квіток та дружні пікніки не тільки допоможуть пізнати природу рідного краю, а й подарують чудові враження.

Контакти для запису: (050)8517109

STEM – школа для юних лідерів

Навчатись, відпочиваючи, а головне – з користю. STEM – школа Лідера чекає в Центрі освітніх інновацій. Це чудова можливість для учнів, які прагнуть вдосконалити знання іноземних мов (польська, німецька, французька мови). На креативних і творчих чекає навчання у справжній студії дизайну. Розумники зможуть поринути в цікавий світ психології. А також нестандартні уроки з хімії, математики та біології, де майбутні абітурієнти зможуть розпочати підготовку до вступних іспитів вже під час канікул. Для майбутніх економістів є гурток з фінансової грамотності. Не припинятимуть свою роботу найпопулярніші гуртки робототехніки та програмування, де кваліфіковані педагоги розкривають всі професійні таємниці.

Контакти для запису: (050)5860590

Мандри, гори та легенди

А кого там гори кличуть? Вам у Центр туризму і краєзнавства, який радо зустріне дітлахів на майстер-класах зі скелелазіння. Педагоги проведуть цікаві екскурсії Прикарпаттям. Також літня школа чекатиме відвідувачів дитячого читацького клубу, який координує місцевий письменник Ігор Антонюк. Туризм – це такий вид спорту, де розвивається і тіло, і голова, адже треба багато думати. Працюють всі м’язи, діти проходять різноманітні перешкоди, беруть участь у змаганнях, ставлять намети та інше.

Контакти для запису: (093)0465265

Гуртки на всі смаки у КУТі

Вже з червня розпочинає свою роботу Літня школа у КУТ – «Культурно- універсальна територія». Тут діятимуть 16 гуртків. Ліплення з глини, творчі майстерні, математичні ігри, а ще мистецтво мобільної фотографії. «Сонячний кут» – можливість розкрити для себе родзинки фешн-ілюстрацій. А щоб не поринути з головою у віртуальний світ, дітям розкажуть, як аналізувати позитивні та негативні сторони соцмереж і що таке медіаграмотність. Адже smm-ники мають бути досвідченими в багатьох сферах (чим більше, тим краще) і вміти швидко та вправно перевіряти інформацію, бути тактовним тощо. Обов’язкова попередня реєстрація.

Контакти для запису: (050)0759132

Футбол, шахи і самозахист

Любителів футболу та шахів чекають тренери Дитячо-юнацької спортивної школи №3. До занять з футболу можна долучитись у понеділок та середу з 11:00-15:00 за адресою вул. В.Чорновола, 130 (Ліцей ім.В.Чорновола. Тотальний мозковий штурм для інтелектуалів обіцяють на шаховому гуртку у клубі «Дебют», що знаходиться за адресою вул. Незалежності, 152б (тренер 0678874006 Ігор Мирославович). Підготувати вашу дитину до можливих небезпечних ситуацій пропонують на гуртку «Уроки самозахисту». Професійні тренери навчать базових прийомів ефективної самооборони. А якщо ваша дитина не займається спортом, то це стане чудовою мотивацією для занять.

Контакти для запису: (096)5010982

«Техношкола» – від ідеї до реальності

Нудьгувати ніколи, а гайда майструвати у Міському центрі науково-технічної творчості учнівської молоді. Літня техношкола спрямована на розвиток технічних та інженерних навичок серед учасників. Така школа охоплює широкий спектр дисциплін, а саме програмування, авіамоделювання, технічне моделювання, технічний дизайн, 3D-друк, електроніку, науку про дані та інші сучасні технології. Учасники мають можливість глибше зануритися в технічні теми, ніж це можливо в рамках звичайної шкільної програми. Крім того, розвинути свою творчість і художній погляд учні можуть на гуртку з фотомистецтва. Часто, саме фотографія допомагає виражати себе, а ще це чудова можливість для тих, хто захоплюється фотографією, покращити свої навички, здобути нові знання і провести літо, займаючись улюбленою справою.

Контакти для запису: (096)8568501

Мистецька школа – «Сонячна майстерня»

У «Сонячну майстерню» дітлахів запрошує Міський центр дитячої та юнацької творчості. Учасники зможуть займатися різними видами мистецтва, як-от малювання, живопис, графіка, скульптура, кераміка, аплікація, театральне мистецтво, музика та танці. Кожен день тижня – окремий напрям (наприклад, п’ятниця – день декоративно-ужиткового мистецтва, четвер – день музичного мистецтва і т.п.). «Сонячна майстерня» діятиме протягом червня та липня. Відвідати гуртки можуть усі охочі. Гурток сприяє формуванню естетичного смаку, розумінню краси в навколишньому світі.

Контакти для запису: (050)2126070

Для спортивних та активних

Тепле літо – вдала нагода зайнятись спортом на відкритому просторі і провести канікули максимально активно. Майстерністю гри у волейбол та баскетбол з усіма охочими поділяться тренери Дитячо-юнацької спортивної школи №2. Окрім щоденних тренувань, протягом червня та липня будуть відбуватись товариські зустрічі з волейболу та баскетболу між вихованцями закладу.

Контакти для запису: (095)9463710

Інтелектуальне літо

Літня школа в Освітньо-мистецькому центрі – це знахідка для юних митців слова, поціновувачів музичного мистецтва та майстрів гри «Що? Де? Коли». Вона сприяє розвитку комунікативних навичок, вмінню працювати в команді, обмінюватися ідеями та співпрацювати з іншими. Існують численні турніри та змагання на різних рівнях, що дозволяють учасникам гри «Що? Де? Коли?» випробувати свої сили та знання у конкурентному середовищі.

Контакти для запису: (066)2198933

Лабораторія ІТ-талантів

У сучасному світі новітні технології є невід’ємною складовою в усіх аспектах життя, серед них однією з важливих є ІТ-школа. Цьогоріч на базі ВПУ № 21 м. Івано-Франківська вдруге буде організовано IT-школу для всіх охочих учнів 7-9 класів, згідно з попередньою реєстрацією. Такі знання готують до майбутнього, допомагаючи їм стати конкурентоспроможними на ринку праці, розвивати критичне та творче мислення, а також інтегруватися в сучасний технологічний світ.

Контакти для запису: (097)3816280

Як писала “Галка”, відома програма дозвілля у літніх школах та оздоровчих закладах для дітей в Івано-Франківську