Взяв авто родичів: на Прикарпатті четверо неповнолітніх потрапили у ДТП (ФОТО)

Автор: Іра Блаженко

06 Чер, 2024 12:30

Поділитись публікацією
Взяв авто родичів: на Прикарпатті четверо неповнолітніх потрапили у ДТП (ФОТО)

5 червня близько 16:40 у селі Іллінці, що у Заболотівській громаді. Неповнолітній керманич врізався у металевий місток.

Про це пише “Галка” з посиланням на поліцію Івано-Франківської області.

15-річний мешканець Заболотова взяв без дозволу родича легковик “Skoda Fabia” та спільно з товаришами поїхали кататись. Неповнолітній керманич не обрав безпечну швидкість руху, не впорався з керуванням та заїхав в металевий місток.
 
Внаслідок аварії до лікарні доставлені пасажири транспортного засобу, 2008 та 2009 років народження. Також в автівці перебували ще двоє неповнолітніх, вони не травмовані. Водій був тверезий.
 
За даним фактом ДТП слідчі територіального підрозділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту) Кримінального кодексу України.
 
Правоохоронці закликають спілкуватися з дітьми та цікавитись їхнім дозвіллям. Відповідно до Правил дорожнього руху право керувати транспортними засобами (автомобілями, квадроциклами) можна отримати після досягнення повноліття, тобто з 18 років. Керувати мотоциклом, мопедом чи скутером можна лише з 16-річного віку і тільки після отримання посвідчення водія відповідної категорії.
 
Як писала “Галка” раніше, у Франківську п’яний водій без документів на авто, вчинив ДТП.
Також у Франківську п’яний водій втікав від патрульних і вчинив аварію