Енергетики погрожують демонтувати обладнання інтернет-провайдерів, яке встановили без погодження

Автор: Іра Блаженко

18 Чер, 2024 20:45

Поділитись публікацією
Енергетики погрожують демонтувати обладнання інтернет-провайдерів, яке встановили без погодження

“Прикарпаттяобленерго” зафіксувала 40 порушень серед інтернет-провайдерів Івано-Франківської області, які неправомірно розмістили свої мережі на опорах компанії.

Про це пише “Галка” з посиланням на Прикарпаттяобленерго.

У компанії повідомили, що провайдери попередньо не уклали договір з АТ “Прикарпаттяобленерго” та самовільно розмістили технічні засоби електронних комунікацій на електроопорах, через що в липні їх буде демонтовано.

Список порушників опублікований на сайті Підприємства в розділі “Партнерам” (Операторам, провайдерам телекомунікацій).

Провайдери протягом 30 календарних днів повинні були звернутися до обленерго та укласти договір, втім, значна частина цього не зробила, тому працівники Прикарпаттяобленерго в липні цього року розпочнуть роботи з демонтажу мереж порушників. Усе зняте обладнання, яке зняте працівниками філії на мережах 0,4-10 кВ, біркує та передає на зберігання у центральний склад обленерго терміном на 1 рік. Якщо власник обладнання не звернеться про повернення демонтованого обладнання – його утилізують.

Щоб не допустити демонтажу мереж, інтернет-провайдерам необхідно звернутися в Центр обслуговування клієнтів (м. Івано-Франківськ, вул. Надрічна, 4Б) та укласти договір з доступу до інфраструктури підприємства. Окрім цього, необхідно сплатити вартість незаконного користування опорами та штраф. Якщо провайдер звернеться до компанії вже після того, як його обладнання демонтують, оплатити потрібно буде і вартість робіт з демонтажу.

“Важливо зазначити, що оператор системи розподілу не несе відповідальності за пошкодження майна при демонтажі. Тож енергетики наполегливо рекомендують провайдерам перевірити чи немає їх у списку неправомірного розміщення технічних засобів електронних комунікацій, а якщо є – якнайшвидше звернутися в ЦОК для упорядкування взаємин”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також: По 9-10 годин без світла: графіки вимкнень на 29 серпня