На Верховинщині провели футбольний турнір пам’яті загиблого на фронті священника Михайла Гергелюка

Автор: Жанна Головенко

19 Чер, 2024 21:41

Поділитись публікацією
На Верховинщині провели футбольний турнір пам’яті загиблого на фронті священника Михайла Гергелюка

18 червня, у другу річницю від дня загибелі отця Михайла Гергелюка у селі Верхній Ясенів провели панахиду та футбольний турнір.

Про це пише “Галка” з посиланням на сторінку Верховина Сьогодні.

Отець Михайло від самого початку військової агресії росії й до останнього подиху боровся і захищав Україну. У 2014-му воював у складі батальйону «Донбас». З початком повномасштабного вторгнення 24 лютого Михайло вступив у лави тероборони, згодом одним із першим став на захист цілісності держави. Був командиром мінометного розрахунку.

В другу річницю від дня загибелі ієрея Михайла Гергелюка в його рідному селі Верхній Ясенів провели ряд  заходів, аби вшанувати пам’ять Героя.

“Його вчинки не розходилися з його ділами і в те, що він вірив, він захищав до останнього свого подиху. А вірив отець Михайло у світле майбутнє нашого народу, вірив у те, що і наша країна буде процвітаючою і заможною, осяяною Божою ласкою і благодаттю”, — йдеться у дописі. 

Біля церкви Пресвятої Трійці, на місці спочинку захисника, провели Панахиду, а також у селі Верхній Ясенів на стадіоні відбувся футбольний турнір пам’яті капелана.

Віддати шану Герою прийшли батьки отець Михайло та мати Тамара, голова районної військової адміністрації Василь Бровчук, голова районної ради Юрій Філипчук, заступниця голови Верховинської селищної ради Оксана Чубатько, староста села Верхній Ясенів Іван Мельничук, близькі, друзі, побратими, односельчани.

“Вічна пам’ять і Слава Герою — отцю Михайлу! Низький уклін Батькам за Сина, Героя сучасності, який віддав своє життя за всіх нас! Герої не вмирають, доки їх пам’ятають!”. 

Як писала “Галка“, на війні загинув капелан з Верховинщини Михайло Гергелюк.