На Калущині пом’янули пам’ять загиблого захисника Михайла Даниліва (ФОТО)

Автор: Жанна Головенко

25 Чер, 2024 11:05

Поділитись публікацією
На Калущині пом’янули пам’ять загиблого захисника Михайла Даниліва (ФОТО)

23 червня, в день народження Михайла Даниліва, рідні та близькі вшанували пам’ять воїна у його рідному селі Слобода-Болехівська, що на Калущині. 

Про це “Галці” повідомила сім’я військовослужбовця. 

Данилів Михайло Богданович — стрілець-санітар 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила. Він народився 23 червня 1987 року в селі Слобода-Болехівська.

“Зростав добрим, слухняним, цілеспрямованим і доброзичливим хлопчиком. Завжди був сильною опорою для двох старших сестер та гарним прикладом для молодшого брата. Для матері Михайло був великою підтримкою в житті, любив племінників та всю родину.”, — розповідають рідні героя. 

У дитинстві Михайло разом зі своїми  однокласниками ходив у походи в гори. Надзвичайно любив природу. Щороку в день вшанування пам’яті обласного провідника ОУН Станіславівщини Ярослава Мельника “Роберта” підіймався на гору Яворину.

В старших класах навчався у Витвицькій загальноосвітній школі. Потім вступив до Стрийського вищого професійного училища, де здобув професію моториста бурової установки, а також отримав посвідчення водія категорій В та С.

Так склалися обставини, що він змінив своє ім’я та прізвище на Ігор Харів, а на своє, рідне, перейти так і не встиг.

30 травня 2023 року його призвали до лав Збройних сил України. З 1 червня проходив навчання в місті Рівне, де проявив себе сильним і мужнім солдатом. Воїн сумлінно виконував накази, був дисциплінованим, вмотивованим і відважним. Він швидко опанував навички стрільби та поїхав на Бахмутський напрямок, на нульові позиції.

29 серпня 2023 року боєць загинув від ураження уламками та вибухової хвилі під час бойових дій на Донеччині.

Посмертно нагороджений орденом “Хрест Героя” та медаллю Івано-Франківської обласної ради “Лицар бойового чину”. 

Поховали Героя в рідному селі Слобода-Болехівська. У скорботі залишилися мама, сестри та брат.