Від 25% до 90%: скільки прикарпатських учнів можуть не піти до школи через відсутність укриттів

Автор: Соня Грейда

07 Сер, 2024 12:40

Поділитись публікацією
Від 25% до 90%: скільки прикарпатських учнів можуть не піти до школи через відсутність укриттів

На нараді в Івано-Франківській ОДА обговорили питання безпеки дітей під час нового навчального процесу. 453 заклади освіти не мають укриттів, але облаштували простори на перших поверхах.

Читайте також: «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги»: як юні франківські баскетболісти до змагань готуються (ФОТО)

Про це “Галка” пише з наради голови Івано-Франківської ОВА Світлани Онищук.

Директор департаменту освіти та науки Віктор Кімакович розповів, що в Івано-Франківській області функціонує 553 заклади середньої освіти та 119 філій, де навчається 138,8 тисячі учнів. Також функціонує 450 закладів дошкільної освіти, де виховується 34 тисячі дітей.

Віктор Кімакович уточнив “Галці”, що 453 заклади освіти в області не мають укриттів: 308 шкіл і 145 садків. У деяких з цих навчальних закладів облаштовані безпекові простори на перших поверхах.

Якщо до початку навчального процесу у вересні, не проведуть певні роботи, то 25% дітей Івано-Франківського району не зможуть розпочати навчальний рік. У Калуському районі — це 40,5%, у Коломийському — 30,5%, у Косівському — 60%, у Надвірнянському — майже 36% і у Верховинському районі — 90%. За словами Кімаковича, ці діти будуть навчатися дистанційно.

«Розуміємо, що є гірські території, де маленькі школи, розкидані у горах, і зрозуміло, що вони не мають підвальних укриттів. Тому зараз готуються урядові вирішення цієї проблеми», – додає Кімакович.