На Прикарпатті обстежують медзаклади, на яких можна встановити сонячні панелі

Автор: Застава Максим

07 Сер, 2024 18:13

Поділитись публікацією
На Прикарпатті обстежують медзаклади, на яких можна встановити сонячні панелі

В Івано-Франківській області завершується обстеження закладів первинної медичної допомоги, на які можна встановити сонячні станції. Планується, що енергонезалежними медустанови стануть протягом п’яти місяців.

Читайте також: Безплатне УЗД: де зробити на Прикарпатті

Енергетичне обладнання встановлять у межах спільного проєкту МОЗ України та Світового банку “Зміцнення системи охорони здоров’я та збереження життя” (HEAL Ukraine), пише “Галка” з посиланням на Міністерство охорони здоров’я.

Як пояснюють у МОЗ, обладнання складається з цілих комплектів сонячних панелей, інверторів та акумуляторних батарей, які забезпечать у майбутньому стабільність роботи закладів охорони здоров’я.

“Наразі завершується процедура обстеження обʼєктів та збір вихідної інформації. Зокрема, буде визначено опорну спроможність дахів медзакладів та можливість монтажу фотовольтаїчних панелей у лікарнях — для проєктування енергетичного обладнання у лікарнях”, – йдеться у повідомленні.

Також підготовка триває у Волинській, Рівненській, Житомирській, Вінницькій, Закарпатській, Тернопільській, Чернівецькій, Київській, Чернігівській, Черкаській, Сумській, Кіровоградській, Полтавській, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській та Одеській областях. Загалом йдеться про 130 медзакладів.

Сонячні електростанції встановлять протягом п’яти місяців. 

“Наявність фотовольтаїчних електростанцій дасть змогу лікарням використовувати сонячну енергію як джерело живлення, а також накопичувати її. Встановлення таких станцій дозволить закладам значно економити видатки на електроенергію та спрямувати ці кошти на інші потреби медзакладів”, – додають у Міністерстві. 

Теги: