“єОселя від Blago – це про надійність, стабільність та довіру”, – заступниця керівника департаменту відділу продажу Вікторія Вишневська (ФОТО)

Автор: Зелінська Тетяна

13 Сер, 2024 15:50

Поділитись публікацією
“єОселя від Blago – це про надійність, стабільність та довіру”, – заступниця керівника департаменту відділу продажу Вікторія Вишневська (ФОТО)

Івано-Франківська будівельна компанія Blago стало першою та єдиною на теренах області, яка акредитувалася по державній програмі іпотеки єОселя. Зараз на Прикарпатті видано більше 470 кредитів єОселя, більшість з них – на житло збудоване Blago.

Читайте також: Житловий район «Manhattan UP» отримав акредитацію від Укргазбанку до участі в пільговій іпотеці єОселя

Заступниця керівника департаменту відділу продажу компанії Blago Вікторія Вишневська розповіла “Галці” про переваги програми єОселя, важливість акредитації для компанії у цій державній програмі, які житлові комплекси доступні в Івано-Франківську та переваги купівлі квартир у новобудовах. 

– Blago – єдина будівельна компанія з Прикарпаття, яка бере участь у цій програмі з новозбудованим та житлом зданим в експлуатацію. Чи важко було акредитуватися?

– Насправді є дуже мало забудовників, які беруть участь у цій програмі. Попит на участь у програмі єОселя стрімко зростає. З самого початку люди могли обрати житло тільки на вторинному ринку, тобто збудоване. Тут, відповідно, немає ніяких ризиків: будинок збудований, обираєте квартиру, берете ключі, розпочинає ремонт. Зараз активно почали залучати первинний ринок – житло, що зводиться.

Для того, щоб компанія могла пропонувати житло, яке ще будується, основною вимогою є прозорий механізм фінансування будівництва і фінансова спроможність компанії завершити будівництво власними коштами. Не всі забудовники мають дозвільні документи, працюють відкрито і дотримуються всіх юридичних вимог.

– Про що свідчить ваша участь у державній програмі? 

– Перше, що враховують банки у сфері кредитування житла  – це багаторічний досвід та кількість введених в експлуатацію квадратних метрів. Повторюсь, що ми на ринку вже понад 20 років і постійно реалізовуємо нові проєкти. Це свідчить про стабільність та надійність. 

Івано-Франківськ прикрашають багато наших житлових комплексів, в яких вже проживають люди. Тому, так, участь компанії Blago в державній програмі – це про надійність, стабільність та довіру.

Ми не тільки допомагаємо нашим клієнтам з підбором житла, але й роз’яснюємо всі нюанси по єОселі. Ведемо комунікацію з банками-партнерами, допомагаємо та шукаємо механізм, щоб більшість людей могли скористатися цією програмою.

– Як виглядав процес акредитації?

– Головна вимога по єОселі — це акредитація не лише забудовника, але і його об’єктів. Фахівці перевіряють активне будівництво. Експерти банку та Укрфінжитла виїжджають на об’єкт, дивляться, чи є працівники на будівництві, чи працюють крани. Тобто зі слів, чи телефоном, тобі ніхто не повірить. Основною вимогою – є відповідність продажів умовам програми.

Наша велика перевага – це досвід роботи на ринку більше 20 років.Під час акредитації враховують кількість зведеного та зданого житла в експлуатацію. Експерти перевіряли весь портфель наших реалізованих проєктів. Скільки ми вже збудували, скільки по часу ми будуємо, чи не було затримок у будівництві – це дуже важливо. Перевіряють також фінансовий стан та спроможність вести будівництвовідсутність різноманітних судових обтяжень та інших ризиків завершення об’єкта в запланований термін, якісні характеристики об’єктів та інше.

А найголовніше для клієнтів, які обирають житло у Blago – вони можуть бути впевнені, що житло 100% буде завершено відповідно до термінів договору, адже ми акредитована компанія. І зобов’язуємося не лише перед клієнтами, а й перед державою та банками.

Процес першої акредитації тривав близько двох місяців. Ми були одні з перших в Україні, які долучилися до єОселі на ринку житла зданого в експлуатацію. Програма запрацювала у жовтні 2022 року, а вже у листопаді ми видали перший кредит.

З 2023 року ми перші і на даний момент єдині акредитовані в Івано-Франківській області на первинному ринку. Щомісяця ми додаємо нові об’єкти до програми єОселя. Зараз у нас шість об’єктів, які підпадають під програму на первинному ринку. І відповідно, ще є введене в експлуатацію житло на ринку житла зданого в експлуатацію. 

– З якими банками ви працюєте, які банки вас акредитовують?

– Загалом у програмі представлені 11 банків. Не всі банки мають філії в Івано-Франківську та працюють з іпотекою на первинному ринку, тому зараз маємо акредитацію Ощадбанку, ПриватБанку, Укргазбанку. І вже домовилися про співпрацю і підписали меморандум зі “Сенс банком”, хоча вони фізично знаходяться у Львові. З кожним місяцем зростає попит серед людей, які поки що живуть не в Івано-Франківську, тому кредитуються у банках в своїх містах, обираючи житло від blago.

– Скільки квартир ви вже продали по програмі єОселя?

– В Івано-Франківській області станом на липень місяць видано 475 кредитів на 657 мільйонів гривень. Компанією Blago понад 200 кредитів. Фактично майже половина кредитів саме нашої компанії.

– Які переваги купівлі квартир у новобудовах, зокрема від компанії Blago?

– Ми сучасна технологічно-урбаністична компанія, яка будує сучасні проєкти. Ми будуємо не житло, а міста зі своєю власною інфраструктурою для максимально комфортного життя. 

Об’єкти Blago знаходяться у хороших локаціях. У нас представлені житлові комплекси різного класу: від комфорт до бізнес. Всі вони доступні по програмі єОселя.

При виборі житла на первинному ринку ви можете підібрати максимально під себе – локацію, поверх, планування. На вторинному ринку найчастіше доступно менше варіантів. 

– Які ваші нові проєкти зараз доступні за програмою єОселя?

– Зараз у нас шість об’єктів, які акредитовані за програмою єОселя. Першим об’єктом був Family Plaza. Зараз житловий комплекс на завершальному етапі будівництва. Частина людей, які придбали по програмі – вже завершили ремонти і проживають у своїх квартирах.

Великий проєкт – Manhattan UP, який знаходиться на березі міського озера. Там декілька етапів будівництва, ми поступово додаємо нові корпуси, акредитуючи їх.

Інші об’єкти, які підпадають під програму єОселя: Manhattan, IQ House, “Паркова Алея”, UNION, U one, “Комфорт парк”.

– Ви пропонуєте три житлові комплекси по програмі єОселя, які ще в процесі будівництва. Коли вони будуть здані і чи перевіряли ваші документи, щоб їх акредитувати?

– Більшість наших обʼєктів вже здані та введені в експлуатацію. Зовсім новий обʼєкт, який нещодавно пройшов акредитацію – Comfort Park. Оскільки ми працюємо за державною програмою, то всі обʼєкти мають бути здані відповідно до термінів. І ці обʼєкти маємо здати до кінця цього або наступного року. 

– Ви також пропонуєте введене в експлуатацію житло – розкажіть також про це. Які це будинки/житлові комплекси?

– На вторинному ринку у нас є кілька обʼєктів – IQ House, “Паркова Алея”, Family Plaza, частково Manhattan. Частина покупців цікавляться квартирами з ремонтом, тому ми ввели й таку послугу. Можемо пропонувати з частковим або повним ремонтом.

– З вашого досвіду, наскільки популярна єОселя в Івано-Франківській області? 

– Івано-Франківська область у топ-5 по країні. Багато людей, які втратили свої домівки, звертаються за житлом саме в Івано-Франківську, бо відчувають, що тут безпечніше. Молоді франківські родини теж охоче беруть житло за програмою єОселя, розуміючи, що вигідніше сплачувати за власне житло, ніж орендувати.

Першою родиною, яка придбала у нас житло за державною іпотекою, була молода сімʼя військового з Чернігова. Його дружина тоді була вагітна. Вони придбали квартиру у Family Plaza, зробили там ремонт, вже у них дівчинка народилася і вони живуть у новому помешканні.

– Які райони нашого міста та квартири мають популярність серед ваших учасників програми єОселя?

– Насправді, цікавляться різними проєктами. Кожен обирає під свої вимоги. Якщо це молоді сім’ї – для них важливо, щоб це було ЖК закритого типу з сучасними дитячими майданчики, щоб ти не переживав за безпеку своїх дітей. Важливо коли поруч є школи та садочки. 

Якщо говорити про клієнтів, які немісцеві особливо з промислових та індустріальних міст, і для них Франківськ ще незвідана територія, вони люблять локації поблизу центру, парку та озера, проєкти де передбачено підземний паркінг.

Представники IT теж обирають локації поблизу зелених зон. Підприємці та активно ділові люди надають перевагу центральній частині міста, щоб зручно дістатися до роботи чи бізнес-центрів.

– Скільки квартир планує цього року реалізовувати Blago через єОселю?

– єОселя набирає обертів, віримо, що програма буде працювати, ми надалі будемо реалізувати всі свої проєкти та рухатися далі з новими. До кінця року плануємо ще до акредитувати два нові об’єкти на первинному ринку.

Реклама єОселя Blago