Головний “міграційник” Прикарпаття отримав підозру від ДБР (ФОТО)

Автор: Макогін Святослав

02 Вер, 2024 13:07

Поділитись публікацією
Головний “міграційник” Прикарпаття отримав підозру від ДБР (ФОТО)

Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру начальнику Управління державної міграційної служби Івано-Франківщини Сергію Саїву. Він нібито перешкоджав законній професійній діяльності журналістів.

Про це пише Галка із посиланням на повідомлення Державного бюро розслідувань від 2 вересня.

У повідомленні не вказується посада підозрюваного, але джерела “Галки” інформують, що йдеться про Сергія Саїва, керівника управління, який є депутатом Івано-Франківської обласної ради від “Слуги Народу”.

“У липні 2024 року журналісти одного з інформаційних агентств, виконуючи свої професійні обов’язки, прибули до готельно-розважального комплексу на Івано-Франківщині, щоб взяти коментар у посадовця щодо великих статків членів його родини. Вони представилися, тримаючи в руках мікрофон з написом назви агентства і відеокамеру, почали записувати відео. Натомість підозрюваний не дав відповіді на питання журналістів  та   вдарив рукою по відеокамері, яка була в руках оператора, пошкодивши її”, – пишуть на сайті ДБР.

 

30 серпня начальнику обласного Управління державної міграційної служби повідомили про підозру. Стаття передбачає штраф до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів чи арешт до шести місяців, або обмеження волі до трьох років. Наразі підозрюваному обирають запобіжний захід.

Саїв пошкодив камеру представників проєкту “Стоп Корупції”.

 

Читайте також: СБУ викрила прикарпатського рятувальника, який допомагав оформлювати фейкову інвалідність