Війська рф окупували ще одне село на Донеччині, за добу втратили 1 150 вояків

Автор: Застава Максим

09 Вер, 2024 08:21

Поділитись публікацією
Війська рф окупували ще одне село на Донеччині, за добу втратили 1 150 вояків

Протягом 8 вересня на лінії фронту зафіксовано 164 бойових зіткнень. Армія росії окупувала село Водяне на Донеччині й просунулася у Гродівці. Водночас рф втратила 1 150 вояків.

Читайте також: 181 боєзіткнення, рф втратила 1 170 вояків: ситуація на фронті 5 вересня

Про це пише “Галка” з посиланням на незалежний аналітичний ресурс DeepState та сторінку Генштабу ЗСУ у фейсбуці.

Загальна ситуація на фронті в Україні

Противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах 73 авіаційних удари (задіяв, зокрема, 94 КАБ), здійснив 4770 обстрілів, понад 190 з них — із реактивних систем залпового вогню.

Агресор завдавав авіаударів, зокрема, в районах населених пунктів Петропавлівка та Глушківка Харківської області; Дружба, Водяне, Новодонецьке та Олександропіль Донецької області; Кам’янське, Лобкове Запорізької області та Одрадокам’янка на Херсонщині.

За минулу добу авіація, ракетні війська та артилерія Сил оборони завдали 11 ударів по районах зосередження особового складу та ОВТ, уразили дві артилерійські системи та один засіб ППО російських загарбників.

Втрати рф

Минулої доби втрати російських загарбників склали 1 150 осіб.

Також українські воїни знешкодили три танки, дев’ять бойових броньованих машин, 26 артилерійських систем, 33 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 44 автомобілі та дві одиниці спеціальної техніки.