Франківський театр ляльок готує виставу для дорослих за Шекспіром (ФОТО)

Автор: Макогін Святослав

10 Вер, 2024 17:03

Поділитись публікацією
Франківський театр ляльок готує виставу для дорослих за Шекспіром (ФОТО)

12 вересня о 18:00 театр ляльок покаже виставу “Зимова казка” створену за мотивами п’єси Вільяма Шекспіра. Унікальність постановки в тому, що класичні сюжети відобразять через лялькових персонажів. Вони передадуть класичні теми кохання, зради та влади у новій інтерпретації.

Про це пише “Галка” з пресконференції на якій розповіли про прем’єру. 

Режисером постановки став Роман Братковський. Історія не стосується зими, а є відображенням людських емоцій. Серед них заздрість, злість, бажання помститися такі мотиви є класичними для шекспірівських творів. 

“Король приревнував свою дружину до товариша. Він цинічний та злий й має бажання відомстити приятелю. Однак всі його дії стають життєвим фатумом (ред. – невідворотній перебіг подій). Він знищує сім’ю та близьких йому людей. В результаті подій король мало не гине сам”, – каже Роман Братковський.

За словами режисера, виставу хотіли присвятити до червневого Шекспірівського фестивалю, але не очікували, що робота потребуватиме скільки часу та зусиль на підготовку.

“Робота виявилася надзвичайно складною, особливо через складність шекспірівських текстів для акторської обробки. Твори Шекспіра сьогодні рідко читають, і ще рідше вони стають основою для вистав. Взятися сміливо та одразу втілювати такий задум – це великий ризик”,  – підкреслив Братковський.

Над інсценівкою працювали:

  • Режисер-постановник Роман Братковський
  • Художник-постановник Дмитро Редька
  • Балетмейстер Наталія Дехтяр
  • Художник з освітлення Данило Добровольський
  • Звукорежисер Богдан Чемерис

Читайте також: «Я доросла людина й досі граюся ляльками»: як у Франківську відзначили День лялькаря (ФОТОРЕПОРТАЖ)