Через повістки поштою в українців можуть бути великі проблеми. Але це не точно

Автор: Вадим Войтик

20 Вер, 2024 11:50

Поділитись публікацією
Через повістки поштою в українців можуть бути великі проблеми. Але це не точно

Арешт рахунків, майна та навіть кримінальне провадження: такі наслідки можливі, якщо українська пошта після надсилання повістки виявить, що людина не проживає за своєю адресою. 

Про це заявив народний депутат від фракції “Слуга народу” Ігор Фріс в ефірі телеканалу “Новини.LIVE”.

За його словами, через неправильно оформлені повістки поштою повісток можуть виникнути серйозні збої в системі доставки. Якщо людина не проживає за місцем, куди відправили документ про виклик до територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК і СП), то це може стати підставою для відкриття кримінального провадження. Це спричинить арешт рахунків або майна навіть у тому разі, якщо громадянин особисто не отримав повістку.

“Може виникнути величезний колапс у самій системі. Коли пошта не буде справлятися з доставкою подібних повісток. Коли доставка або їхня не доставка буде не відповідним чином оформлена, про що особа навіть і знати не буде, але водночас у неї виникнуть відповідні зобов’язання перед державою”, — заявив Ігор Фріс.

У зв’язку з цим, продовжує народний депутат, українське суспільство може зіткнутися з великими проблемами, які спричинять серйозні наслідки.

Водночас адвокат Ростислав Кравець в коментарі телеканалу I-UA.tv вважає озвучені народним депутатом наслідки перебільшеними.

“Напевно нардеп Фріс поїв несвіжих морепродуктів, які вплинули на його сприйняття свідомості. У нас наразі немає інституту прописки та вільне місце проживання гарантовано конституцією та конвенцією про захист прав та свобод. На жаль, депутати демонструють повне незнання законів та Конституції України, тому будь-які санкції та повістки про які розповідає Фріс незаконні”, – вважає адвокат.

За його словами особа має права не приймати кореспонденцію, в неї немає обов’язку бігати та постійно заглядати у поштову скриньку. 

Нагадаємо, 18 вересня повідомлялося, що “Укрпошта” отримала перші 6000 повісток в електронному вигляді. За словами представників командування Сухопутних військ ЗСУ, у місцевих ТЦК не вибирали, кому саме надішлють повістки поштою.

Читайте також: Нардеп Фріс програв суд журналістам івано-франківського видання “Галка” (ФОТОРЕПОРТАЖ)