Навести лад або заборонити: соцмережі загалом підтримали ініціативу Марцінківа щодо самокатів

Автор: Вадим Войтик

23 Вер, 2024 11:50

Поділитись публікацією
Навести лад або заборонити: соцмережі загалом підтримали ініціативу Марцінківа щодо самокатів

Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків заявив, що через скарги на користувачів самокатів незабаром розглянуть питання про значне обмеження швидкості для них.

“Якщо це нічого не змінить, то будемо піднімати питання повної заборони”, – зазначив мер.

Така ідея викликала бурхливу дискусію в соцмережі. Під дописом Марцінківа близько тисячі коментарів. Більшість коментаторів таку ініціативу мера підтримує.

Василина Базів Заборонити їзду по дорогах, таке враження що вони безсмертні на дорозі… їзда тільки по велосипедних доріжках.

Bogdan Kudlak Зробіть як в Нідерландах. Там вони на дорогах і велодоріжках заборонені. Хочеш на них їздити, то катайся на своєму приватному подвір’ї.

Олександр Мангушев Треба навести лад з ними та велосипедистами. Ходити пішки по місту стало небезпечно.

Liliia Bodnarchuk Підтримую! Неодноразово мала неприємні ситуації з цими «лихо-водіями». Жодних правил для них немає.

Natali Natali Давно пора!! Чому цього раніше не зробили..скільки наїздів на людей!! Літають як ті вар’яти.

Галина Ільченко З ностальгією згадую ті часи, коли тих клятих самокатів не було. І тротуаром можна було пройтися спокійно, і парком чи соткою прогулятися. Зараз постійно напоготові, щоб встигнути відскочити. А вони і в телефонах сидять під час їзди, і в навушниках. Причому більшість самокатників це підлітки, які не мають зеленого поняття про жодні ПДР. Давно пора заборонити!

Крім самокатів були озвучені пропозиції заборонити велосипеди, мотоцикли без глушника та автомобілі. 

Kostantyn Kucela Заборонити як самокати так і велосипеди насамперед на стометрівці! Неодноразово був свідком як на сотці збивають людей, особливо малих дітей, які хаотично бігають. А велосипедисти Glovo – це окрема каста , ще ті каскадери – мабудь майбутні водії маршруток ))

Juliya Dobosh Пане мер, дуже ще хочеться підняти питання ще про тих,хто їздить без глушника,це не можливо,як тільки вечір,вони починають ганяти по місту так,що в мене дитина в коридорі від звуку ховається кожного разу. Хіба нема на таких управи?

Andriy Ivanovych Забороніть автомобільний транспорт! Ганяють як скажені

Втім, є й конструктивні пропозиції. 

Віктор Янішевський 1. Самокатам обмежити швидкість. 2. Обмежити вік тих, хто може ними користуватися. 3. Запровадити зони де можна користуватися самокатом. 4. Люди які на них їздять повинні скласти екзамен з ПДР і нести відповідальність за їх порушення на рівні з водіями

Katherine Lozovenko Я думаю, що треба поновити програму розвитку велоінфраструктури та будувати велоінфраструктуру для велосипедистів та користувачів самокатами. А заборонити краще екстенсивну забудову міського озера!

Чимало франківців висловилися проти заборони. Причини різні. 

Vitalii Kharun Самокати заборонювати не можна! Це швидко і зручно. Потрібно просто врегулювати правила і швидкість руху.

Лідія Дмитрівна Ні забороні, бо я збираюся купити електросамокат. Можливо треба встановити певні правила. Наприклад, видачу дозволу, на право користування електросамокатом. Дозвіл буде мати той, хто вивчив правила користування, цим видом транспорту. Виготовити наліпки на електросамокат, щоби було видно, що транспортний засіб зареєстрований. Також заборонити їздити дітям на електросамокаті, до певного віку. Ну і звичайно, впроваджувати штрафи за порушення правил їзди.

Людмила ЛінникУроки безпеки руху на всіх етапах шкільної і дошкільної освіти? Ні! Створення безпечної інфраструктури? Ні! Притягнення до відповідальності порушників? Ні! Співпраця з надавачами послуг і встановлення правил та обмежень? Ні! О! Ідея! Давайте заборонимо самокати!

Віталій Пасенюк У вас з’явився зручний і популярний вид транспорту з величезною аудиторією, який ідеально підходить до нашого міста. В цей ж час ви зупинили розвиток мережі велодоріжок, які ніби створені для самокатів. То що ж робити? А давайте їх заборонимо! Займіться своїми обов’язками і замість підтримки сільського господарства, незрозумілих тендерів чи створення нового збиткового кп, почніть робити велодоріжки!

Наталія Мигашко Це, альтернативний вид транспорту, який досить зручний. Мають дотримуватися правил дорожнього руху. Заборонити, найпростіше.

Зрештою, можна побачити і вкрай категоричні висловлювання. 

Henn Maxx Клоуни, ви спочатку авто позабирайте з узбіччя, щоб самокати та велосипедисти могли їздити, а потім собі заборони видумуйте на голову. 

Alex Lytvynenko Думаєм шо х-ня це, а не здорова думка. В ІФ 2 зручні траспорти – велиосипед і самокат. А заборонити хіба що школотронів неадекватних треба, чарез яких це питання і піднімається.

 

“Яких ще інспекторів Вам бракує?” – запитує Oleksiy Petechel, вочевидь в контексті іншої гучної ініціативи Марцінківа – мовних інспекторів

Як писала “Галка”, раніше в мерії планували запустити прокат електричних самокатів та велосипедів для пересування територією міського кладовища Івано-Франківська. Після хейту в соцмережах від ініціативи відмовилися. Натомість запустили електричний автобус.