У Калуші відремонтували басейн за 1 617 000 гривень

Автор: Іра Блаженко

02 Жов, 2024 16:40

Поділитись публікацією
У Калуші відремонтували басейн за 1 617 000 гривень

У 2024 році на ремонт у басейні “Посейдон” витратили орієнтовно 1 617 000 гривеь. Досі тривають роботи, які розпочалися ще в міжплавальний період.

Про це пише “Галка” з посиланням на міського голову Калуша Андрія Найду. 

За словами міського голови, “Посейдон” із часу будівництва жодного разу капітально не ремонтували, тому заклад потребує масштабного оновлення, адже тут прокородовані металеві конструкції, потребують оновлення стеля та дах тощо. Цьогоріч на ремонт у “Посейдоні” витратили орієнтовно 1 617 000 гривень. Зараз тривають роботи, які розпочалися ще в міжплавальний період.

“Ведеться робота в котельні над заміною котлів, які вже були вкрай застарілі та могли в будь-який час вийти з ладу, вузлів та датчиків. Треба розуміти, що приведення до ладу котельні – це кропіткий та тривалий процес. Адже першочергово Центром громадського моніторингу та досліджень була проведена перевірка тендерної документації. Далі – 15-денний моніторинг закупівлі державною Аудиторською службою України. Потім укладали договір із переможцем тендеру на заміну котлів, після чого минуло ще 6 тижнів на їхню поставку. Після всієї тривалої процедури врешті розпочалися роботи зі встановлення котлів. Оновлення в котельні дозволить уже в цьому опалювальному періоді зекономити газ орієнтовно на 30%”, – пояснює Андрій Найда.

До 1 листопада планується завершити те, що розпочали влітку. Тож відвідувачі зможуть відвідувати “Посейдон” у листопаді.
 
Наступного року хочуть капітально поремонтувати всі металеві конструкції басейну, замінити систему подачі гіпохлориту натрію, привести до ладу стелю та підвальне приміщення, де знаходиться обладнання, що відповідає за водопостачання, водовідведення, дозування води в басейні. 

Читайте також: Неприємний запах на Калущині є наслідком спалювання сухої трави