Роспропаганда стверджує, що Марцінків відмовився від ідеї мовних інспекторів через гроші

Автор: Вадим Войтик

15 Жов, 2024 11:33

Поділитись публікацією
Роспропаганда стверджує, що Марцінків відмовився від ідеї мовних інспекторів через гроші

Провідні російські медіа стверджують, що в Івано-Франківську відмовилися від мовних патрулів, бо не знайшли в міському бюджеті коштів на організацію їхньої роботи. 

“Мовні патрулі, які хотіла запустити влада Івано-Франківська на заході України для боротьби з російською промовою, не запрацювали, оскільки з бюджету міста на це не виділяють грошей”, – пише державне агентство ТАСС. 

Першоджерелом новини стала публікація агентства “Українські новини”. 

“Станом на 20.09.2024 мовні інспектори не запрацювали. З міського бюджету не виділяються кошти на оплату праці та функціонування патрулів та не передбачене фінансування на ці потреби”, – йдеться у відповіді заступника мера Івано-Франківська Віталія Федоріва на запит УН.

Також заступник міського голови наголосив, що виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради не розробляв та не затверджував положення про роботу мовних інспекторів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖПідлеглі визнали Марцінківа лідером ери нової українізації і вручили грамоту

Слід зауважити, що мер Івано-Франківська, коментуючи свою неоднозначну ініціативу наголошував, що мова йде про “мовних волонтерів”. Тобто осіб, які працюють без оплати, а отже і без використання коштів з міського бюджету. 

Наразі триває прийняття заявок охочих. Втім, це не завадило російській пропаганді повідомити про буцімто побиття мовного інспектора у перший день роботи

Головне зображення створене штучним інтелектом.

Читайте також: Затягнули паски: Марцінків і його 10 заступників встановили собі 100% доплати на 2023 рік