Як підібрати ідеальний фен під власні потреби

17 Жов, 2024 13:14

Поділитись публікацією
Як підібрати ідеальний фен під власні потреби

Наше волосся є важливою частиною іміджу. Доглянута, блискуча, гарна зачіска створює враження успішної людини, яка має час та ресурси, щоб подбати про свій ідеальний образ. Однак навіть від природи здорове та сильне волосся може спотворити неакуратна укладка або взагалі її відсутність. Неправильне користування або дешева стайлінгова техніка також негативно впливають на стан волосся. Тому дуже логічним є питання, як вибрати фен, який стане помічником, а не ворогом? І ми спробуємо на нього відповісти далі.

Різновиди фенів для волосся

На перший погляд, може здатися, що фен існує в єдиній конфігурації. Насправді сучасна техніка має досить широкий функціонал та привабливий і практичний дизайн. І підтвердженням цьому є дуже різноманітний вибір моделей на сторінці https://wo.ua/ua/feny/.

Компактні фени мають невеликі розміри, малу потужність, а деякі моделі можуть навіть складатися. Зазвичай в комплекті немає додаткових насадок, а основна – концентратор, може бути незнімною. Такі фени ідеальні для подорожей або якщо потрібно ощадливо користуватися вільним простором. Зазвичай за допомогою компактних фенів можна повністю висушити волосся та створити легку укладку на щітку-браш.

Звичайні фени є в більшості квартир. Вони мають вищу потужність, більші за габаритами та ширші за функціональністю. Зазвичай в комплекті, окрім насадки-концентратора, йде дифузор – спеціальна кругла широка насадка з шипами, яка підкручує волосся та робить легкий масаж шкіри голови.

Стайлери та фен-браші не лише сушать волосся, а й роблять укладку майже професійного рівня. Частіше за все їх використовують для досягнення прикореневого об’єму, створення хвиль, локонів, надання доглянутого вигляду коротким зачіскам.

Технології в сучасних фенах

Сучасні фени мають деякі технології, розроблені спеціально для збереження здоров’я вашого волосся. При виборі техніки для себе звертайте увагу на такі характеристики:

  • Іонізація – найпоширеніша технологія, яка полягає в зменшенні електризації та пухнастості волосся шляхом вивільнення негативних іонів. Також іонізація сприяє швидшому висушуванню волосся, розбиваючи молекули води на дрібніші частинки.
  • Керамічне та турмалінове покриття спрямоване на рівномірне прогрівання волосся та збереження внутрішньої вологи. Наявність керамічного покриття запобігає пересушуванню волосся та зберігає його природну структуру.

Такі технології є важливими у виборі фена, адже допомагають не лише створити красивий образ, але й зберегти здоров’я волосся.

Як вибрати ідеальну модель фену

Як ми вже зазначили, існує декілька різновидів фенів для волосся. Вони відрізняються своїми характеристиками та функціями, тому важливо обрати саме ту модель, яка підійде під ваш тип волосся та потреби.

  1. Як часто та з якою метою ви плануєте користуватися феном. Якщо вам потрібно просто підсушити волосся та надати легкий об’єм, підійде звичайний фен, але якщо ви плануєте після кожного миття робити укладку, варто звернути увагу саме на фен-щітки.
  2. Якщо у вас тонке та слабке або фарбоване волосся, потрібно обирати пристрій з меншою потужністю та можливістю регулювання температури та швидкості повітря, щоб не пошкодити волосся ще більше. Загалом, функція регулювання температури та наявність холодного повітря є базовою на сьогодні навіть в компактних дорожніх моделях.
  3. Густе волосся потребує більше часу для сушіння та укладку, тому обирайте техніку потужністю від 1800 Вт.
  4. Звертайте увагу на додаткові функції. Сучасна техніка розробляється фахівцями, не лише щоб створювати ефектну зачіску, а й для збереження здоров’я волосся.
  5. Зручність та вага. Фен, який незручно або важко тримати в руці, просто лежатиме десь на полиці. Хоча сучасні фени розробляються з урахуванням цих нюансів, все ж в кожного є індивідуальні особливості, тому в ідеальному випадку – потримати фен в руці, перш ніж купувати.

Догляд за волоссям включає не лише користування якісною технікою, а й використання стайлінгових та доглядових засобів з хорошим складом, правильне харчування, баланс вітамінів та мінералів.

Для того, щоб ваше волосся завжди виглядало гарним та доглянутим, важливо обрати фен, який відповідатиме вашим потребам. Який у вас тип волосся, як часто ви користуєтеся різноманітними стайлінговими засобами, чи потрібно вам щодня робити укладку – це все є суттєвими моментами, на які потрібно звернути увагу при виборі фена. Використання правильної техніки та загальний догляд забезпечать вам волосся, яке стане вашою гордістю.

Реклама