Переможець аукціону за 63 котельно-зварювальний завод не платитиме, бо помилився під час торгів (ДОКУМЕНТ)

Автор: Турій Роман

17 Жов, 2024 20:09

Поділитись публікацією
Переможець аукціону за 63 котельно-зварювальний завод не платитиме, бо помилився під час торгів (ДОКУМЕНТ)

Директорка приватного підприємства “Вестхім” повідомила Фонд державного майна, що просить скасувати торги від 26 вересня, на яких фірма в системі електронних торгів пообіцяла купити єдиний майновий комплекс держпідприємства “63 котельно-зварювальний завод” в Івано-Франківську за 2 597 407 443 гривень.

Про це пише Галка з посиланням на матеріал видання Курс

Тоді торги стартували з понад 20 млн грн (без ПДВ). Участь брали 13 учасників, торгуючись у три раунди. Найбільшу ціну запропонувало ПП “Вестхім”, що зареєстроване в Івано-Франківському районі, у селі Микитинці. Уповноважена особа ПП – Наталія Пукіш. Кінцевий бенефіціар – Богдан Пукіш.

Директорка підприємства Наталія Пукіш подала заяву до Фонду держмайна, в якій повідомила, що під час аукціону була оголошена повітряна тривога, і вона помилилася з комою “через хвилювання щодо можливих повторних прильотів”. Мовляв, вранці у день проведення аукціону біля заводу були влучання. Тоді в Івано-Франківську справді обласний центр атакували російські безпілотники “Shahed”.

Тому вона просить оголосити новий аукціон. 

Однак законодавство не дозволяє переможцю аукціону, який відмовився від підписання договору, ще раз змагатися за лот.

Для участі у торгах ПП “Вестхім” сплатило понад 4 млн грн – 20% від початкової вартості лота. Окрім того, підприємство має доплатити 27 млн грн, щоб покрити винагороду оператору за участь в електронних торгах.

Після підмови “Вестхіму” перемогу отримує учасник з другою за розміром ставкою – ТОВ “Стройуком”, яке запропонувало викупити завод за 320,205 млн грн.

За даними системи YouControl, це підприємство засноване у Краматорську в 2016 році. У червні 2022 року підприємство перереєструвалося у місті Перечин на Закарпатті. Засновниками підприємства є Максим Терещенко з Краматорська та Микола Кавєрзін з Києва.

Якщо і другий учасник, який запропонував найвищу ціну, відмовиться укладати угоду, аукціон скасовується. Тоді на повторних торгах стартова ціна заводу буде удвічі нижчою – тобто 10,2 млн грн.

Довідково:

Підприємство знаходиться у центральній частині міста. Має під собою земельну ділянку, площею 14,5 га. Крім того, 24 об’єкти нерухомого майна, площею 53 тисячі м. кв.

Чисельних працівників – 54.

Балансова вартість підприємства – 20,5 млн гривень.

Водночас заборгованість підприємства складає 18,5 млн грн до бюджету й 6,9 млн грн по заробітній платі.