У Франківську обговорили перспективи розвитку туризму в області

Автор: Застава Максим

18 Гру, 2017 14:40

Поділитись публікацією
У Франківську обговорили перспективи розвитку туризму в області

Днями відбулося перше засідання туристичної ради Івано-Франківської області.

Читайте також: Життя дітей з вулиці: у Франківську презентували короткометражку "Янгол у пітьмі" (ФОТО)

З вітальним словом до присутніх звернулась перший заступник голови облдержадміністрації Марія Савка, яка наголосила на тому, що створення такого органу є актуальним і доцільним для Прикарпаття, адже відповідно до Стратегії розвитку Івано-Франківської області на період до 2020 року туристично-рекреаційна сфера є однією із пріоритетних.

«Маємо великі очікування, що цим кроком ми активізуємо діалог влади, бізнесу і громадського сектору з метою розвитку туризму на Прикарпатті», – зауважила Савка.

Зауважимо, що туристична рада Івано-Франківської області – це постійно діючий консультативно-дорадчий орган, який створений при управлінні міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій. Склад ради сформований з числа представників підприємств, установ, організацій, пов’язаних зі сферами туризму, курортів, транскордонного співробітництва.

Мета діяльності туристичної ради – координація взаємодії між усіма учасниками туристичного ринку Івано-Франківської області; розвиток державно-приватного партнерства у сфері туризму, залучення інвестицій і транскордонного співробітництва; спільне представлення туристичного потенціалу та інвестиційних проектів Прикарпаття на регіональному, національному і міжнародному ринках через презентації, участь у виставках, конференціях, конгресах тощо.

Довідково:

Прикарпаття є одним із провідних туристичних та курортно-рекреаційних регіонів України, який характеризується значною кількістю об’єктів культурної спадщини та природно-заповідного фонду.

За 11 місяців цього року Івано-Франківщину відвідали понад 2,2 млн туристів і екскурсантів. Туристичний збір за 2016 рік становив 2,3 млн грн, а за 11 місяців 2017 року – 3 млн грн. Це становить 128% річного показника минулого року.

У 2017 році на виконання робіт з ремонтів автомобільних доріг з державного і місцевих бюджетів спрямовано 569 млн гривень. Покращено залізничне сполучення Івано-Франківщини з іншими регіонами країни, оновлено рухомий склад міжрегіональних та регіональних поїздів, призначено нові потяги з Костянтинівки, Одеси, Харкова.

Щороку за рахунок коштів обласної програми розвитку туризму відбувається облаштування територій рекреаційного призначення, встановлюються туристично-інформаційні стенди. Завершена реалізація інфраструктурного туристичного проекту «Івано-Франківська область – край для туризму», зокрема, споруджено візит-центри у м. Галичі та с. Ільці Верховинського р-ну.

У рамках державно-приватного партнерства між облдержадміністрацією та представниками туристичного бізнесу триває активна робота з популяризації природної і культурної автентики регіону.

Інформує відділ взаємодії із засобами масової інформації та книговидання управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

Теги: