Через заборону капвидатків франківські чиновники залишилися без роботи. Але не без зарплати

Автор: Вадим Войтик

25 Жов, 2022 11:22

Поділитись публікацією
Через заборону капвидатків франківські чиновники залишилися без роботи. Але не без зарплати

Урядова заборона на здійснення капітальних видатків, не пов’язаних з обороною, фактично залишила без роботи чиновників Івано-Франківського управління капітального будівництва. Втім, це не завадило регулярній виплаті їм заробітної плати. 

Про це інформує “Галка”.

За даними порталу використання публічних коштів, щомісячні виплати заробітної плати для службовців УКБ та відповідні нарахування складали понад 200 тис. грн. Загальна сума виплат у період фактичного простою склала близько 1,5 млн. грн. 

При цьому управління, відповідальне зокрема за будівництво Пасічнянського мосту та ремонт доріг, фактично не виконувало жодних робіт та не проводило тендерів на їх виконання. 

Читайте також: Аби класти бруківку під час війни мерія Франківська капітальний ремонт двору тепер називає поточним, – фактчек

Аби “розморозити” ситуацію у вересні 2022 р. Івано-Франківська міська рада ухвалила зміни до Положення про УКБ, за яким управління отримало змогу виконувати ще й поточні та експлуатаційні роботи, які наразі покладені на Департаменти інфраструктури та благоустрою. 

Зрештою у жовтні було опубліковано три тендерні закупівлі, замовником яких має стати Івано-Франківське УКБ. 

Читайте також: Чиновники показали фото робіт на мості-довгобуді у Пасічну (ФОТО)

Теги: